I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Od igle do lokomotive – evo šta sve Zrenjaninci prodaju na internetu

Kupovina preko interneta u Srbiji beleži stalan rast, što potvrđuje i publikacija „KP Pregled”, koju izdaje portal KupujemProdajem.com. Tokom proteklе godine, preko ovog portala prodato je preko milion predmeta, ukupne vrednosti od 159,4 miliona evra. U prvoj polovini 2017. zabeležen je rast od oko 10% u odnosu na isti period prošle godine, dok je i projektovani iznos za kraj godine veći za oko 10 miliona evra. Kupci više vole domaće od međunarodnih internet prodavnica, a veći izbor i bolje cene glavni su razlozi zašto se odlučuju za onlajn kupovinu.

U Srbiji se preko interneta najviše kupuju odeća i obuća, elektronski uređaji, a sve ovo i mnogo više na domaćim platformama za prodaju nude i prodavci iz Zrenjanina.

Na četiri najpopularnija domaća sajta za online prodaju (KupujemProdajem, Limundo, Kupindo, Lalafo) postavljeno je oko 90,000 artikala iz Zrenjanina.

Zbog najviših cena, najveći promet u online prodaji ostvaruju nekretnine, pa je tako i najskuplja stvar koja se prodaje u našem gradu, vredna 600.000 evra, a radi se o kompleksu industrijskih hala.

Fordomanija

foto: kupujemprodajem.com (print screen)

Ponuda je zaista široka – od automobila, odeće, obuće, knjiga, do muzičkih instrumenata… Ovakav oblik  kupovine, posebno je pogodan za kolekcionare. Na jednostavan i organizovan način mogu pregledati stotine ponuđenih gramafonskih ploča, stripova, poštanskih markica.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

foto: kupindo.com (print screen)

Na internetu možete kupiti i kućnog ljubimca, pa tako naši sugrađani prodaju, ali u nekim slučajevima i poklanjaju, pse, mačke, papagaje, ribice…

foto: lalafo.rs (print screen)

Na ovim internet sajtovima mogu se kupiti i neke stvari pre nego što postanu masovno prisutne u prodavnicama. Tako je spiner prvo osvojio internet, što dokazuje i podatak iznet na blogu Limundograd, da je upravo to bio najtraženiji predmet na Kupindu u maju mesecu.

Nepoverenje je  duboko ukorenjeno u narod sa ovih prostora, pa se ono prenosi i na mrežu. Međutim, kako sve više mladih korisnika interneta širi svoja pozitivna iskustva, tako je i više onih koji posežu za onlajn kupovinom.

Fejsbuk grupe, stranice i profili raznih prodavnica, ali i fizičkih lica koja se bave ručnim radom, proizvodnjom ili preprodajom, takođe su sve učestalije.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh