I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Crna Hronika

Podneto 12 krivičnih prijava zbog sukoba u Jaši Tomić

Zrenjaninska policija podnela je 12 krivičnih prijava protiv dve grupe ljudi srpske i romske nacionalnosti, posle sukoba koji se desio u noći između 12. i 13. juna u banatskom selu Jaša Tomić, saopšteno je danas iz Policijske uprave u Zrenjaninu.

policija ilustracija
U saopštenju izdatom povodom „događaja u Jaši Tomić“ ne navodi se ni vreme, niti druge pojedinosti o tom „događaju“ koji je dobio različite interpretacije i odjeke u ovom delu Banata kao i u široj javnosti.

Policijska uprava saopštila je da je „nakon saslušanja i prikupljanja potrebnih obaveštenja u vezi navedenog događaja, podnela ukupno 12 krivičnih prijava„. Od toga, jedna krivična prijava podneta je zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, i za nasilničko ponašanje.

Protiv jednog osumnjičenog prijava je podneta zbog krivičnog dela Uništenje i oštećenje tuđe stvari i za nasilničko ponašanje, dok su protiv ukupno deset lica krivične prijave podnete zbog sumnje da su izvršili nasilničko ponašanje.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Povodom tih događaja u javnosti se prvi oglasio predsednik Saveta za unapređenje Roma Srđan Šajn, koji je 13.juna saopštio da je izvešten od romske porodice Sinko da je prethodne noći došlo do napada na njihovu kuću.

Izvor : Tanjug Foto : novinenovosadske.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh