I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Podneta incijativa da hala „Medison“ ponese ime Zvonka Vujina

Grad Zrenjanin i Bokserski savez Srbije pokrenuli su inicijaticijativu da hala “Medison” ponese ime proslavljenog zrenjaninskog boksera Zvonka Vujina.

Tim povodom gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sastao se danas u svom kabinetu sa predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom i legendama jugoslovenskog i srpskog boksa Dragomirom Vujkovićem i Mirkom Puzovićem. Prijemu su prisustvovali i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković, kao i proslavljeni bokser Milan Piperski, selektor reprezentacije Srbije.

 

PerSu marketi

Zvonimir Zvonko Vujin rođen je 28. juna 1943, godine u Zrenjaninu. Bio je član bokserskog kluba “Banat” i 57 puta državni reprezentativac Jugoslavije. Debitovao je sa 18 godina kod trenera Tome Hladnog na međunarodnom meču u Pečuju (Mađarska). Bio je četvorostruki prvak Jugoslavije, trostruki prvak Balkana, prvak Mediteranskih igara 1967. u Tunisu i vicešampion Evrope iste godine u Rimu. Osvojio je dve bronzane olimpijske medalje, (zrenjaninski sportisti osvojili su ih ukupno 22, zasada) u Meksiku 1968. godine, u lakoj kategoriji i u Minhenu 1972. godine, u poluvelter kategoriji. Osvajač je i nekada prestižnih jugoslovenskih bokserskih priznanja – „Zlatne rukavice“ (1965.) i „Oskara“ (1971). Umro je 9. decembra 2019.

Borovčanin je podsetio da je Vujin prvi Srbin, osvajač olimpijske medalje.
– Predali smo inicijativu da hala ponese ime „Zvonko Vujin“ i da naredne godine organizujemo prvi u nizu međunarodni bokserski turnir “Memorijal Zvonko Vujin”, to je nešto što je Vujin zaslužio i što će svakako doprineti daljem razvoju srpskog boksa- rekao je Borovčanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kazao je i da je titula Zrenjanina kao Grada sporta za 2021. godinu izuzetno značajna i da će doneti mnogo, ne samo Zrenjaninu, već i da će i Srbiju ponovo staviti na sportsku mapu Evrope.

Kratki dokumentarni film o Boks klubu Banat.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh