I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Podeljena humanitarna pomoć romskim porodicama u naselju „Dudara“

U okviru aktivnosti pružanja humanitarne podrške socijalno ugroženom stanovništvu koje u toku vanrednog stanja preduzimaju Gradska uprava grada Zrenjanina i Crveni krst Zrenjanin izvršena je distribucija 220 paketa namirnica i 220 paketa proizvoda za higijenu romskim porodicama u naselju „Dudara“.

Ova vrsta humanitarne pomoći je opredeljena imajući u vidu položaj romske zajednice koja usled niza specifičnosti trenutno ima posebno otežan socijalno ekonomski položaj.

I Taxi Zrenjanin

Paketi pomoći i osobama sa invaliditetom i posebnim potrebama

Zaposleni i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin posetili su pet udruženja osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Zrenjanina – Savez za cerebralnu i dečiju paralizu srednjebanatskog okruga Zrenjanin, Udruženje paraplegičara Banata, Medđuopštinsku organizaciju slepih i slabovidih Zrenjanin, Organizaciju gluvih i nagluvih Zrenjanin i Udruženje za pomoć MNRO „Suncokret“ Zrenjanin. U nastojanju da niko ne ostane zaboravljen, u okviru aktivnosti pružanja humanitarne podrške socijalno ugroženom stanovništvu Crveni krst Zrenjanin je izvršio distribuciju 180 paketa namirnica i 180 paketa proizvoda za higijenu najugroženijim članovima udruženja. Ova vrsta humanitarne pomoći je opredeljena imajući u vidu položaj lica sa invaliditetom koja usled niza specifičnosti trenutno imaju posebno otežan socijalno ekonomski položaj. Humanitarnu pomoć je Donacija je posredstvom Crvenog krsta Vojvodine obezbedila Vlada AP Vojvodine.

Zrenjaninci se iskazali u humanitarnom radu

Zrenjanin se u ovim teškim trenucima pokazao i po svojoj humanosti.  Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije saopštila je da se, zahvaljujući nacionalnoj platformi „Budi volonter“, koja je pokrenuta 24. marta, preko 7.000 ljudi u 27 gradova i opština uključilo u pomaganje sugrađanima na dobrovoljnoj bazi. Prema tim podacima, nakon Beograda i Novog Sada, najviše volontera bilo je upravo u Zrenjaninu – 7 odsto od ukupnog broja u Srbiji. Volonteri su u prethodnom periodu bili angažovani u kol-centru, koji je oformila Gradska uprava za pomoć starijim sugrađanima, kao i na pakovanju i podeli paketa pomoći namenjenih penzionerima sa mesečnim primanjima manjim od 30.000 dinara i socijalno ugroženim građanima. (izvor:zrenjanin.rs)

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh