I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Počinju pripreme za gradnju brzih saobraćajnica Novi Sad – Zrenjanin i Zrenjanin-Borča

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i premijer Vojvodine Igor Mirović, potpisali su Protokol o saradnji na izradi planske i tehničke dokumentacije za projekte Novi Sad-Zrenjanin i Zrenjanin-Borča.

Protokol predstavlja prvi korak u izgradnji dve važne saobraćajnice za Banat i Vojvodinu, koje će omogućiti da Novi Sad, Beograd i Zrenjanin budu još bolje povezani, saopšteno je iz kabineta ministarke Mihajlović.

Za prvu saobraćajnicu radiće se idejni projekat sa studijom opravdanosti za izgradnju još dve trake u postojećoj regulaciji državnog puta IB reda br. 12, na deonici Novi Sad-Zrenjanin.

I Taxi Zrenjanin

Za drugi projekat predviđena je izrada prostornog plana područja posebne namene i idejnog projekta sa studijom opravdanosti izgradnje državnog puta I B reda broj 13, za deonicu Zrenjanin-Borča.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Izrada planske i tehničke dokumentacije finansiraće se iz republičkog i pokrajinskog budžeta, u iznosu od po 50 odsto.

Potpisivanjem protokola realizovan je dogovor potpredsednice vlade i pokrajinskog premijera iz februara o zajedničkoj pripremi tehničke dokumentacije za ove dve deonice, kako bi projekti Zrenjanin-Borča i Novi Sad-Zrenjanin bili spremni za realizaciju kad budu završeni aktuelni radovi na Koridoru 10 i Koridoru 11.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh