I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Počinje radna praksa za 15 mladih nezaposlenih lica

Petnaest lica potpisalo je danas sa Gradom Zrenjaninom ugovore o otpočinjanju radne prakse u okviru projekta „Obrazovanjem do lakšeg zapošljavanja faza 2 – Srednjobanatski okrug”.
 potpisivanje-2
Ovaj projekat Grad Zrenjanin realizuje u partnerstvu sa Regionalnim centrom za društveno ekonomski razvoj Banat i opštinama Žitište i Nova Crnja, a finansira ga Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije sredstvima od oko 3 miliona dinara. 
 
– Prvo je 78 mladih lica prošlo kroz desetodnevne module teorijskih obuka iz prehrambene industrije, zanatstva i poljoprivrede. Od trideset dvoje, koliko ih je bilo sa teritorije grada Zrenjanina, njih 15 će biti upućeno na radnu praksu kod mentorskih preduzeća. Danas smo imali priliku da prisustvujemo potpisivanju ugovora sa 6 mentorskih preduzeća koji će primiti tih 15 mladih lica na tromesečnu radnu praksu, nakon čega očekujemo da će jedan deo njih steći stalno zaposlenje, rekao je Branislav Milosav ispred Regionalnog centra za društveno ekonomski razvoj Banat.
 
potpisivanje-1Ugovore je u ime Grada Zrenjanina potpiso gradonačelnik Čedomir Janjić.
 
– U saradnji sa sa Ministarstvom za omladinu i sport uspeli smo da realizujemo projekat kroz koji će 15 mladih nezaposlenih Zrenjanininaca dobiti šansu u realnom sektoru, u preduzećima našeg grada. S jedne strane, pomažemo nezaposlenima da dobiju šansu da rade u tim preduzećima, a s druge strane pomažemo našim privrednicima da tri meseca imaju plaćene radnike i da mogu da ih obuče. Očekujem da će većina praktikanata dobiti zaposlenje, rekao je gradonačelnik nakon potpisivanja ugovora.
 
 Radna praksa će trajati do decembra tekuće godine.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh