I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U ponoć počinje predizborna tišina – na teritoriji Zrenjanina upisano 105.998 birača

Zaključen je jedinstveni birački spisak na teritoriji Republike Srbije, na osnovu kog je na teritoriji Grada Zrenjanina upisano 105.998 birača za izbore za predsednika Republike Srbije, koji se održavaju u nedelju, 2. aprila. Republička izborna komisija saopštila je da ukupan broj birača u Srbiji za predstojeće izbore iznosi 6.724.172.

Zrenjaninci će glasati na 70 biračkih mesta, koja se otvaraju u 7.00, a zatvaraju u 20.00 časova. Pozivi za glasanje poslati su na kućne adrese, ali se može glasati i bez poziva, sa dokumentom koji potvrđuje identitet glasača. To su važeća lična karta ili pasoš, ili potvrda izdata od Policijske uprave, ukoliko je lična karta u postupku zamene.

PREDIZBORNA TIŠINA TRAJAĆE DO 2. APRILA U 20H

Predizborna tišina počinje u ponoć i traje sve do zatvaranja biračkih mesta, 2. aprila u 20.00 časova. Za vreme predizborne tišine zabranjeni su izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata. Na dan glasanja, u nedelju 2. aprila, od 7 do 20h dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava.

Tokom predizborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o odzivu birača i spotova nadležih republičkih organa i nevladinih organizacija kojima se građani upućuju kada i kako mogu da glasaju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

Tokom predizborne tišine, na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala. Ukoliko se ta odredba ne poštuje, birački odbor se raspušta, a glasanje ponavlja.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh