I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Početkom februara Festival čvaraka u Mužlji (VIDEO)

Takmičenjem u pravljenju čvaraka i defileom u maskama kroz centar naselja, članovi Udruženja porodičnih gazdinstava „Klaster Fokus“ i nekoliko civilnih udruženja organizovaće u subotu, 3. februara, sedmi po redu Festival čvaraka u Mužlji.

Ljubitelji zimskih domaćih jela će već od 10h moći da kupe pečene kobasice i mekike, a od 12h da uživaju u ukusima mužljanskog ovčijeg paprikaša.

Takmičenje u pravljenju domaćih čvaraka počeće u 11h na terenima Sportskog centra „Lehel”. Organizatori će učesnicima obezbediti 10 kg slanine, od koje će takmičari žiriju morati da predaju po 150 gr čvaraka i isto toliko slanine. Takmičarima je dozvoljeno da budu kreativni i da ono što predaju žiriju, bude dekorisano, lepo i na oko. (Kotizacija za takmičenje iznosi 1500,00 dinara, a prijave takmičara se vrše na broj telefona: 063/460745 )

I Taxi Zrenjanin

Čuvajući i negujući tradiciju ovdašnjih meštana, domaćini će zajedno sa mališanima vrtića „Snežana“ i„Cvrčak“ , učenicima Osnovne škole „Servo Mihalj“, mladim bičevaocima i svim zainteresovanim organizacijama i udruženjima od 11h od centra naselja u tradicionalnim maskama i uz pratnju muzičara „ispratiti“ ovogodišnju zimu. U okviru tog posebnog ispraćaja, žiri će izabrati i nagradom obradovati vlasnike najkreativnijih maski.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Posetioci će tokom manifestacije moći da kupe domaće pečene čvarke i da uživaju u njihovom ukusu i mirisu. Pored čvaraka, prisutni će moći da probaju i kupe ostala tradicionalna zimska jela – šunke, kobasice, slanine, sir, koja će, uz vrhunsku uslugu prijatnih i ljubaznih vinara, moći da zaliju domaćim, kuvanim vinom.

Pogledajte prilog sa prošlogodišnje manifestacije:

 

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh