I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Raspust u Vojvodini počeo danas, drugo polugodište od 15. januara

Zimski raspust u Vojvodini počeo je danas, a njegovo trajanje produženo je, pa će nastava u drugom polugodištu, umesto 10. januara, u osnovnim i srednjim školama početi 15. januara.

Resorni pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš rekao je da je školski kalendar izmenjen jer je cilj da se izjednače datumi završetka nastavne godine pokrajinskih i republičkih osnovnih i srednjih škola.

„S druge strane, produžetkom zimskog raspusta smanjuju se januarski troškovi vojvođanskih srednjoškolaca, jer će biti u mogućnosti da umesto na mesečnom, kupe kartu za prevoz na polumesečnom nivou“, naveo je Njilaš u saopštenju.

I Taxi Zrenjanin

Dodao je i da je učenicima koji su smešteni u učeničkim domovima omogućeno da plate troškove stanovanja za pola meseca, a da će škole ovim putem, između ostalog, smanjiti i naknadu koju plaćaju za grejanje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ocenio je da će zahvaljujući izmeni pokrajinskog školskog kalendara, đaci početak drugog polugodišta „dočekati odmorniji, što može samo pozitivno da se odrazi na njihov celokupni učinak u obrazovnim ustanovama“.

ZBOG DUŽEG RASPUSTA DVE RADNE SUBOTE

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje je naveo da će se u drugom polugodištu održati dve nastavne subote, 14. aprila i 5. maja.

Poslednji nastavni dan školske godine za maturante osnovnih škola je 31. maj, dok je za učenike od prvog do sedmog razreda to 14. jun 2018.

Maturantima gimnazija nastava se završava 24. maja, učenicima završnih razreda trogodišnjih stručnih i četvorogodišnjih srednjih škola 31. maja, dok je svim ostalim srednjoškolcima poslednji nastavni dan 21. jun 2018, piše u saopštenju.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh