I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Početak radova na obilaznici – april 2014.

Prošlo je pet meseci otkako su čelnici Zrenjanina i Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju i uređenje” obnarodovali da je iz Beograda stigla lokacijska dozvola za gradnju obilaznice oko najvećeg grada u Banatu i da će radovi početi na jesen.

Ni do danas, međutim, putari nisu izašli na teren, pa se postavlja pitanje gde je obećanih 700 miliona dinara od Republike i šta je sa eksproprijacijom zemljišta.

70873_autoput-ns-bg201-blic-zeljko-safar_f

Grad je, naime, još u novembru prošle godine, sa Javnim preduzećem „Putevi Srbije”, potpisao protokol o obilaznici, vredan 775 miliona dinara. Lokalna samouprava se tim ugovorom obavezala da će 75 miliona dinara uložiti u projektnu dokumentaciju i eksproprijaciju zemljišta, dok će preostalih 700 miliona, država uložiti u građevinske radove. U međuvremenu, troškovi eksproprijacije su skoro duplirani, što se našlo na meti kritičara, naročito iz opozicionih redova.

I Taxi Zrenjanin

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Ivan Dević, kaže da sve ide zacrtanim putem i da ne može brže. Dević ističe da se trenutno rešavaju imovinski odnosi na trasi i da su urađena 64 rešenja o eksproprijaciji, od kojih su neka već pravosnažna.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Sporna su svega tri vlasnika sa kojima pokušavamo naći rešenje. Na trasi su i dva auto – servisa, koji su najveća stavka i sa kojima se pregovara. Zameraju nam što se radi o nelegalno izgrađenim servisima za koje ćemo isplatiti naknadu, ali Zakon o eksproprijaciji ne poznaje razliku između legalnih i nelegalnih objekata, već samo naknada može biti niža. Bitno je naglasiti da ni te parcele ne mogu biti smetnja za početak radova. Jer, proglašen je javni interes i spor sa vlasnicima ne može sprečiti eventualni ulazak mašina – objašnjava Dević i naglašava da paralelno teče postupak oko papirologije i dozvola.

Projektna dokumentacija je završena i trenutno je na reviziji. Realna procena je da Zrenjanin građevinsku dozvolu koju izdaju pokrajinski organi neće čekati duže od tri meseca, koliko su čekali i na lokacijsku.

– U svakom slučaju, ove godine nisu predviđena sredstva u republičkom budžetu za obilaznicu, ali će ih biti u idućoj – podvlači Dević i naglašava da je realan rok za početak radova i ulazak bagera na trasu – april iduće godine.

NEKI PRAVCI OTVORENI

Zrenjanin već ima putne prstenove iz pravca Novog Sada, Elemira, Kikinde i Mihajlova. Ostalo je da se radi obilaznica do puta koji vodi za Žitište i dalje ka Rumuniji, zatim puta prema Pančevu i najfrekventnijem, prema Beogradu. Najavljeno je da će se obilazni put, ukupne dužine blizu sedam kilometara, graditi u dve faze – prva predstavlja etapu od Mihajlovačkog druma do Klečanskog puta, a druga od Lazarevačkog puta do Beogradskog puta, kao i da najveći poduhvat predstavlja izgradnja mosta na Begeju koji će se naći na obilaznici.

Izvor : Dnevnik.rs, Ž. Balaban  Foto : blic.rs, Ž. Safar

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh