I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Početak proizvodnje u „Jugoremediji“ sredinom novembra

Fabrika lekova Jugoremedija u stečaju ponovo će proraditi sredinom novembra, zahvaljujući zakupcu, novosadskoj firmi „Union medic“, dok je konačna sudbina zrenjaninske farmaceutske kuće i dalje neizvesna, jer sledi novi plan reorganizacije.

„Sirovine za proizvodnju lekova stigle su u skladišta, 40 radnika je već mesec dana zaposleno, a biće još toliko u prvoj fazi proizvodnje, što očekujemo da se desi između 15. i 18. novembra“, izjavio je danas Tanjugu stečajni upravnik, Radovan Savić.
Ta vest je obradovala mnoge Zrenjanince, ali je ponovo otvorila stara pitanja u vezi sa vlasništvom, dugovima i planom reorganizacije.

lekovi
Zakupac Jugoremedije za 50.000 evra mesečno, vlasnik i direktor „Union medika“ Milan Selaković još se nije oglasio u javnosti u vezi početka proizvodnje, a bez odgovora je i pitanje kako je i zašto njegova firma otkupila „Blue rose fond“ od Dušana Davida Mladena, koji je sa Hypo Alpe Adria bankom bio podnosilac prvog plana reorganizacije Jugoremedije.

Zbog nove transakcije je otkazano ročište, ranije zakazano za 16. decembar, u Privrednom sudu u Zrenjaninu u vezi prvobitnog plana reorganizacije.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Tako se David Mladen još jednom pojavio u glavnoj ulozi u Jugoremediji, gde je stigao u proleće 2012. godine kao „spasilac“, a na poziv tadašnjeg direktora Zdravka Deurića, umesto koga je jedno vreme upravljao fabrikom.

Stečajni upravnik nije danas želeo da ocenjuje nove poteze Davida Mladena, poslovnog čoveka koji se nekada u Americi bavio nekretninama, a u Srbiji je aktivan u Romskoj privrednoj komori.

Ipak, Savić je kazao da je „David Mladen ponovo uneo pometnju“.

Izvesno je samo da je „Union medic“ uz saglasnost najvećeg stečajnog poverioca Hipo Alpe Adrija Banke preuzeo i obavezu za donošenje novog plana reorganizacije.

Dok se čeka taj plan i odgovor na pitanje koliki su dugovi i da li premašuju imovinu Jugoremedije, izvesno je da će sa proizvodne trake uskoro na tržište izaći lekovi za koje je sačuvana licenca.

Pre stečaja u zrenjaninskoj fabrici lekova bilo je 460 radnika a država je bila vlasnik 42 odsto kapitala.

Izvor : Tanjug, RTV

  • Divider

  • Divider
Na vrh