I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Početak jesenje sistematske deratizacije u Zrenjaninu

Novosadska „Ciklonizacija“ najavila je početak jesenje sistemske deratizacije koja će obuhvatiti teritoriju grada Zrenjanina i sve prigradske i seoske mesne zajednice. 

Deratizacija je za građane besplatna, potrebno je samo da vidno obeleženim stručnim operativcima omoguće da postave preparat ili da ga od njih preuzmu i koriste uz pridržavanje stručnih saveta i uputstava. Tretmani obuhvataju individualna domaćinstva, stanove, javne površine – pijace, groblja, deponije, javne ustanove – škole, vrtiće, verske objekte, infrastrukturu.

-Koristimo moderan biocidni preparat odloženog delovanja nove generacije koji je pokazao svoju efikasnost, a građani uputstvo za upotrebu i mere opreza dobijaju na pakovanju, objasnio je Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću “Ciklonizacije”.

PerSu marketi

On apeluje na građane da ne lageruju preparat, već da ga koriste.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Zaštita od glodara zajednički je interes svih građana, a deratizacija u ovom delu godine je izuzetno važna jer je to vreme kada se glodari povlače sa otvorenog u stambene objekte i skladišta. Sistematska akcija najbolje rezultate daje ako je u kratkom periodu pokrivena velika teritorija. Posebno je to važno u seoskim domaćinstvima jer glodari prate hranu, ali ni grad nije pošteđen ovih problema, kaže Aćimović.

Aćimović podseća da štetni glodari prenose preko 30 vrsta bolesti među kojima su i bruceloza, tuberkuloza, kuga, salmonela, slinavka, šap, besnilo i trihineloza, i zbog toga je veoma bitno da njihova brojnost bude pod sistemskom kontrolom. Takođe, šteta koje pričinjavaju na uskladištenoj hrani i drugoj imovini može biti višemilionska.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh