I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Početak rada fabrike „Essex“ planiran za jesen, prosečna neto plata 90.000 dinara

Simboličnom izgradnjom zida predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik „LS group“ Kristofer Ku, pokrajinski premijer Igor Mirović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, označili su početak gradnje pogona kompanije „Essex“ u Zrenjaninu.

Fabrika će zauzimati oko 16.000 metara kvadratnih i biće fokusirana na proizvodnju emajliranih bakarnih žica. Kompanija Eseks Evropa koja posluje u okviru „LS group“-a vodeći je dobavljač žice za proizvodnju transformatora, motora i generatora. Tržištu nudi kompletan asortiman proizvoda uključujući okrugle žice, ravne emajlirane ili obložene žice i kablove za prenos električne energije kontinuiranog napona.

PerSu marketi

Potpisivane ugovora između južnokorejske kompanije i Grada Zrenjanina

Kako je rečeno na svečanom skupu, početak proizvodnje planiran je odmah posle izgradnje fabrike, odnosno početkom četvrtog kvartala ove godine.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je investicija u fabriku 30,4 miliona evra, a da je država pomogla sa 1,6 miliona evra.

-U Zrenjaninu će biti zaposleno 160 ljudi, čija će prosečna neto plata biti 90.000 dinara, a radnike 67.400 dinara. To je jedna nova pobeda, drugi viši stepen investicija i investitorima koje dovodimo u Srbiju, rekao je Vučić.

Predsednik „LS Group“-a Kristofer Ku, istakao je da ta firma posluje na preko 100 lokacija, i da ima svoje ogranke u 25 zemalja sveta u kojima zapošljava preko 3.000 ljudi.

– Velika mi je čast što danas proslavljamo partnerstvo između Srbije, „LS Gruop“-a i kompanije „Essex“. „LS“ danas pokreće našu prvu i jedinu lokaciju u Srbiji. Smatramo da se za postizanje izuzetnih rezultata moraju pratiti određene smernice. Međusobno poštovanje i briga su osnove poslovanja naše kommapnije, tako da nam je čast što ćemo zajedno sa vašom zemljom deliti parnerstvo, rekao je Ku.

Pokrajinski premijer Igor Mirović izrazio je nadu da će Zrenjaninu budućnosti biti jedan od najznačajnijih centara i pokretača razvoja ne samo vojvođanske, već i celokupne srpske privrede.

-U celoj našoj zemlji, a posebno u Vojvodini odvija se brza i efikasna reindustrijalizacija naše zemlje. U proteklih 10 dana ovo je drugo mesto na kojem sam bio – prošle nedelje u Novom Sadu, ove u Zrenjaninu, a već sledeće u Žablju otvorićemo još jedna veliki pogon. Industrijska proizvodnja u Vojvodini tokom prošle godine porasla je za 7,7 odsto. Pad nezaposlenosti u celoj zemlji je izražen, posebno u Vojvodini, a upravo ovde u Srednjobanatskom okrugu smanjena je gotovo za 17,8 odsto u poslednjih godinu dana. Duboko verujem da će Zrenjanin sa ostalim opštinama koje mu gravitiraju ponovo postati ono što je nekada bio, istakao je Mirović.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da Zrenjanin već nekoliko godina pokušava da se nametne kao dobro mesto za investiranje.

-Uvek mislimo da može bolje, ali činjenica da je samo prethodne godine ovde otvoreno preko 3.000 radnih mesta, dovoljno govori. Na ovom prostoru gde se sada nalazimo, potencijalnim investitorima možemo da ponudimo 550 hektara gradskog građevinskog zemljišta. Mislim da nas to opredeljuje kao dobro mesto za investiranje, rekao je Janjić.

Po završetku izlaganja, Vučić, Ku, Mirović i Janjić učestvovali su u simboličnoj gradnji zida budućeg pogona u Zrenjaninu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh