I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Brnabić u zrenjaninskoj bolnici – početak druge faze projekta „Bebo, dobro došla na svet“ (VIDEO)

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić posetila je Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“  povodom početka rada druge faze projekta „Bebo, dobro došla na svet“.

Druga faza projekta omogućava majkama koje su državljanke Republike Srbije, da već u porodilištu, po sistemu „sve na jednom mestu“, podnesu zahtev za roditeljski dodatak bez popunjavanja bilo kakvih formulara i bez odlaska na šalter. Upravo ova nova funkcionalnost informacionog sistema eBeba, koji omogućava upis deteta u matičnu knjigu rođenih, prijavu prebivališta i zdravstvenog osiguranja elektronskim putem – bez odlaska na šaltere različitih državnih institucija, predstavljena je u Opštoj bolnici “Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu.

– Druga faza projekta „Bebo, dobro došla na svet“ deo je strategije razvoja elektronske uprave i projekta “Stop birokratiji“ koji ima za cilj smanjenje birokratskih procedura. Jednostavnije i poboljšane procedure omogućavaju da država bude efikasan servis kreiran po meri građana i privrede. Prikupljanje na desetine dokumenata, plaćanje taksi i obilazak najmanje tri šaltera na kojima roditelji izgube u proseku tri sata, zamenjeni su jednom modernom elektronskom uslugom – izjavila je predsednica Vlade RS Ana Brnabić ovom prilikom.

– Ovom prilikom razgovarano je i o budućim projektima koji treba da se realizuju vezano za zdravstvo u Zrenjaninu, a to je izgradnja internog odeljenja na minimum dva sprata postojeće bolnice i proširenje postojećih kapaciteta. Imamo rok od godinu dana da se sredi projektna dokumentacija – izjavio je ministar zdravstva Zlatibor Lončar.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Opšta bolnica „Đorđe Joanović“, Gradska uprava Grada Zrenjanina i Centar za socijalni rad iz Zrenjanina izabrani su kao pilot-institucije za predstavljanje projekta. Zahtevi za roditeljski dodatak na ovaj način mogu se podneti i u Leskovcu, a isti sistem sukcesivno će početi da primenjuju i druge lokalne samouprave. Sledeće su Loznica, Smederevo i Beograd.  Početku rada druge faze projekta i demostraciji rada sistema u Zrenjaninu, prisustvovali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, i ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić-Dejanović.

Konačno rešenje snabdevanja  vodom

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se prethodno i  sa gradonačelnikom Grada Zrenjanina Čedomirom Janjićem, načelnicom Gradske uprave Grada Zrenjanina Jasminom Malinić i direktorkom Centra za socijalni rad Oliverom Lisicom. Obraćajući se novinarima premijerka je dala i odgovor na pitanje o rešavanju spora u vezi sa fabrikom za prečišćavanje vode.

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh