I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Počeo je XV Međunarodni festival folklora „Lala“

Međunarodni Festival folklora „Lala“ održava se u okviru ovogodišnjih Dana piva, petnaestu godinu zaredom. Festival je počeo sinoć nastupom domaćina – Kulturno-umetničkog društva „Pionir“ koje je izvelo „Banaćansko kolo“.

Ovaj festival svake godine okupi nekoliko kulturno umetničkih društava iz zemlje i regiona, a jedan od najlepših momenata je i defile kroz glavnu gradsku ulicu.

-Ove godine prvi put su nam došli prijatelji iz Crne Gore, Belorusije, Rumunije i Češke. Sve smo ih upoznali na festivalima u drugim zemljama i pozvali ih kod nas. Mnogi učesnici naših prethodnih festivala baš pri takvi susretima prepričavaju među sobom i onima koji nisu bili, utiske i doživljaje, i svi požele da dođu. Mi nažalost nemamo mogućnost da ih sve ugostimo. Sklopili smo prijateljstvo i sa društvom iz Meksika koje je takođe poželelo da gostuje u našem gradu. Ponosimo se prijateljstvima koja se rađaju na festivalu, koja opstaju i traju. Folkorna prijateljstva doprinose i povećanju broja gostiju tokom „Dana piva“, izjavio je predsednik KUD „Pionir“ i organizator festivala Radovan Moldovan.

I Taxi Zrenjanin

Festival folklora „Lala“ održava se svake večeri na Trgu dr Zorana Đinđića (od 29. avgusta do 1. septembra) počev od 20h.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Foto: Danipiva/facebook

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh