I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Počelo podvodno košenje trave i trske na Jezeru I

Na Jezeru I kod fabrike Žitoprodukt danas je počelo podvodno košenje trave za šta je Ribarsko gazdinstvo Ečka dopremilo poseban čamac sa kosačicom.

jezera-zrenjanin-odrzavanje-1

Akciju su organizovali Grad Zrenjanin i JKP Vodovod i kanalizacija čiji je direktor Goran Tajdić istakao da bi stanje i izgled dva od tri jezera u gradu i njihovih obala moglo biti daleko bolje, ali da ograničavajući faktor predstavljaju finansijska sredstva.

– Jezera su u vlasništvu preduzeća Vode Vojvodine, a nama su poverena na održavanje. Činjenica je da bismo imali daleko manjih problema sa travom kada bi Vode Vojvodine dozvolile da se jezera poribe onim vrstama riba koje se hrane biljnom masom, i tada ne bi došlo do tolikog bujanja trave i bilja. Upućivali smo zahtev, ali nismo dobili odobrenje. Sa malim i skromnim budžetom i zakonskim mogućnostima, trudimo se da jezero 1 i jezero 3 koliko toliko održavamo da budu u funkcionalnom stanju, rekao je medijima direktor JKP Vodovod i kanalizacija Goran Tajdić.

I Taxi Zrenjanin

jezera-zrenjanin-odrzavanje

On je najavio da će košenje trave na Jezeru I biti gotovo za dva do tri dana, nakon čega će biti uređene obale.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Jezero je u dosta lošem stanju i po pitanju trske i trave. Želim da se zahvalim Ribnjaku Ečka koji je pokazao svoju društvenu odgovornost i potpuno besplatno pristao da uradi čišćenje jezera jer naše preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ nema tu vrstu mehanizacije. Grad ima lepa jezera ali se nismo dovoljno posvetili njihovom održavanju. Mi imamo projekat uređenja obale i izgradnju šetališta vredan 200 miliona dinara, i to je nešto što planiramo za narednu godinu. Želimo da naši građani kao građani Beograda i Novog Sada dobiju priliku da uživaju na šetalištima uz jezera, izjavio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh