I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Počelo čišćenje divlje deponije iza gradske pijace

ceda kanal tesla 1U Mesnoj zajednici „Nikola Tesla“ danas je otpočelo čišćenje   kanala iza centralne gradske pijace koji je prerastao u divlju deponiju i godinama predstavlja veliki problem za stanovnike tog dela grada.

Radove su obišli zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić, zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir  Stanisavljev, šef odseka za mesne zajednice Dragan Ćapin i predstavnici Mesne zajednice „Nikola Tesla“.

Iz pokrajinskog budžeta, budžeta Grada Zrenjanina i „Voda Vojvodine“ za ove namene obezbeđeno je tri miliona dinara.

Janjić je istakao da zapušteni kanal  koji je zarastao u korov i postao divlja deponija, ne ugrožava samo  stanovnike tog dela grada i da se zbog ozbiljnosti problema izašlo u susret inicijativi Mesne zajednice „Nikola Tesla“. 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

-Pretpostavljam da mnogi Zrenjaninci ne znaju da se deponija smeća i leglo zaraze nalaze odmah iza glavne gradske pijace koju posećuje veliki broj ljudi. Izdvojena su sredstva i zajedno sa „Vodama Vojvodine“ i pokrajinskim sekretarijatom očistićemo prvu fazu u dužini od 1.500 metara. Kanal će biti izmuljen i biće omogućeno da voda nesmetano teče u kolektor. Pored toga, u planu je i uređenje dela zemljišta, a siguran sam da ćemo i iduće godine raditi na ovom terenu i to zemljište privesti nameni – rekao je Janjić napominjući da je reč o veoma atraktivnom zemljištu u širem centru grada koje bi trebalo iskoristiti na najbolji mogući način.

ceda kanal tesla 2Branislav Dobrijević, predsednik Saveta mesne zajednice „Nikola Tesla“ kaže da su građani kojima kanal zadaje velike poteškoće izuzetno zadovoljni što je gradska vlast rešila da se uključi u sanaciju

– Kanal nije u funkciji više od pedeset godina i leglo je komaraca, zaraze…U cilju nam je da kanal privedemo nameni, da se otkloni voda koja sada poplavljuje bašte i objekte okolnih kuća. Ovo je širi centar grada i zaslužuje da se na tom zemljištu izgrade objekti ili podigne park – rekao je Dobrijević. 

Kanal delom zahvata i teritorije Mesnih zajednica „Žarko Zrenjanin“ i „Gradnulica“.

Izvor: Zrenjanin.rs

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh