I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Počeli radovi u ulici Radnoti Mikloša – predviđeni rok minimum 20 radnih dana (VIDEO)

Nakon što su sprovedeni svi zakonom definisani postupci, u ponedeljak 23. novembra počeli su radovi na sanaciji havarije na kanalizacionoj mreži u Radnoti Mikloša.

Pored pomenutih, sprovešće se i radovi na reparaciji jedne od glavnih crpnih stanica koja se nalazi u pomenutoj ulici.

Nakon što su sprovedeni svi zakonom definisani postupci, koji obuhvataju pripremu tehničke dokumentacije, raspisivanje javne nabavke, izbor najboljeg ponuđača i podnošenje zahteva za izvođenje radova nadležnoj inspekciji, u ponedeljak 23. novembra počeli su radovi na sanaciji havarije na kanalizacionoj mreži u ulici Radnoti Mikloša. Havariju je izazvalo urušavanje putne površine, zbog čega je saobraćaj, iz tehničkih i bezbednosnih razloga, u jednom delu pomenute ulice bio u prekidu od 4. septembra.

I Taxi Zrenjanin

Obimni i kompleksni radovi na sanaciji havarije, uz upotrebu za ovu vrstu radova specifične opreme i mehanizacije, obuhvataju uklanjanje putne površine, bušenje bunara za drenažu podzemnih voda kako bi se iste uklonile i stvorili uslovi za izvođenje radova na dubini od 6 metara, postavljanje zaštitne oplate, zamenu dela cevi vodovodne, fekalne i atmosferske kanalizacione mreže, izgradnju novih kanalizacionih šahtova, a na kraju i vraćanje putne površine u prvobitno stanje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Radovi su povereni preduzeću „Graditelj NS“ iz Novog Sada, njihova ukupna vrednost iznosi 11,8 miliona dinara, a planirano je da traju minimum 20 radnih dana. Preciznije informacije o vremenu trajanja radova znaće se kada se ukloni putna površina i stekne potpuni uvid u nastalu štetu na cevima fekalne i atmosferske kanalizacione mreže. Paralelno sa pomenutim, JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovešće radove na potpunoj reparaciji crpne stanice koja se nalazi u pomenutoj ulici, a kojoj pripada i kanalizaciona mreža na kojoj se vrši sanacija havarije. Ova crpna stanica je od velikog značaja jer se preko nje vrši prikupljanje fekalne i kišne kanalizacije sa teritorije više od polovine grada i dalje odvođenje ka Aleksandrovačkom kanalu, pa će se završetkom radova na njenoj reparaciji i sanacijom havarije obezbediti još stabilnije prikupljanje i odvođenje otpadnih voda. Nakon završetka svih navedenih radova ulica Radnoti Mikloša biće ponovo otvorena za saobraćaj. Saobraćaj dok radovi teku i dalje još od 4. septembra teče zaobilazno ulicama 9. maja, preko kupališta Peskara i ulicom Tot Ištvana nazad do Radnoti Mikloša što možete videti u drugom video prilogu.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh