I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Počela proizvodnja Zrenjaninskog piva, od 1. marta u prodaji (VIDEO)

Prve flaše Zrenjaninskog piva izašle su danas sa proizvodne linije fabrike Karlsberg u Čelarevu. Na ovaj način, nakon 13 godina, ponovo se proizvodi pivo sa imenom našeg grada, a građani će moći da ga kupe od 1. marta u povratnim bocama od 0.5l.  Zrenjaninsko pivo će za sada biti prodavano isključivo u Zrenjaninu.

Vladimir Vava i Čedomir Janjić

– Linija ima proizvodni kapacitet od 35.000 boca na sat, tako da smo apsolutno pripremljeni. Cena će biti mejnstrim i siguno će biti atraktivna. Distribucija kreće praktično odmah, očekuje se da će ove nedelje prve flaše biti distribuirane kroz naše partnere u Zrenjanin. Ovakav projekat jedinstven je za našu kompaniju i biće interesantno da vidimo rezultate. Za nas je posebno važno to što vraćamo Zrenjaninsko pivo Zrenjaninu koji ima čuveni festival, a još važnije je da našim potrošačima vraćamo nešto što su izgubili 2006. godine – izjavio je Vladimir Vava, Generalni direktor kompanije Karlsberg Srbija.

Kako je ranije najavljeno, od svake prodate flaše, dva dinara će biti poklonjena Gradu Zrenjaninu kako bi kako bi izgradio novu kraft pivaru.

Fordomanija

– Komponenta donacije kroz prodaju piva je nešto unikatno za našu kompaniju. Postoji plan da za dve do tri godine uspemo od donacija da prikupimo sredstva i vratimo Zrenjaninu pivaru. Biće to jedna od največih kraft pivara u Srbiji – dodao je Vladimir Vava.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić očekuje da Zrenjaninsko pivo uskoro bude na rafovima u svim prodavnicama i kafićima u Zrenjaninu.

– Danas kada šetamo kroz ovu pivaru u Čelarevu možemo da se uverimo u to koliko su imali sreće što ih je privatizovao Karlsberg, a ne neki kao kod nas. Od kada su oni došli, kapacitet je povećan za 300 odsto i meni je jako veliko zadovoljstvo što smo baš sa Karlsbergom napravili dogovor. Siguran sam da će ovo biti mnogo uspešnije pivo nego što se to sada planira, a videli smo to i po reakciji Zrenjaninaca, kroz medije i društvene mreže – rekao je Janjić.

Pogledajte i kako izgleda nova etiketa u našem video prilogu:

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh