I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Počela je distribucija paketa pomoći penzionerima sa niskim primanjima (VIDEO)

Distribucija paketa pomoći u namirnicama za penzionere sa teritorije Grada Zrenjanina koji imaju mesečna primanja manja od 30 hiljada dinara, kao i za socijalno ugrožene sugrađane, počela je danas i trajaće narednih desetak dana.

Paketi su pripremljeni u sportskoj hali “Medison” i podela se vrši preko kriznih štabova u mesnim zajednicama, prema spiskovima za tu teritoriju, a dostavu će obavljati volonteri koji su inače angažovani u lokalnim štabovima.

Prema poslednjim informacijama, biće podeljeno oko 14 hiljada paketa pomoći penzionerima sa najnižim primanjima i još oko hiljadu paketa socijalno ugroženim sugrađanima, a na osnovu evidencija filijale u Zrenjaninu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Centra za socijalni rad u Zrenjaninu.

Gradonačelnik se posebno zahvalio volonterima, bez kojih se distribucija paketa pomoći ne bi mogla organizovati.
“U ovu akciju uključio se veliki broj mladih ljudi, naših sportista, volontera Crvenog krsta, kao i volontera u svim mesnim zajednicama, jer zaista nije lako u ovakvim uslovima pripremiti i podeliti 15 hiljada paketa. Zahvaljujem se svim volonterima na angažovanju i pomoći”, rekao je Čedomir Janjić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Na ovakav način Grad Zrenjanin pokušava da pomogne našim najstarijim sugrađanima da lakše prebrode trenutnu tešku situaciju.  – Pozvali smo i naše privrednike da se uključe u ovu akciju i ja ovim putem izražavam zahvalnost svima koji su prihvatili poziv i pomogli na bilo koji način, finansijski ili materijalno. Najveći deo sredstava izdvojen je iz gradskog budžeta i lokalna samouprava će finansirati i ovu, kao i druge aktivnosti koje imaju za cilj da se pomogne našim sugrađanima u uslovima vanrednog stanja”. Grad Zrenjanin prati situaciju na državnom nivou, da implementira sve odluke koje donosi Krizni štab Vlade srbije za suzbijanje epidemije virusa Kovid-19, i da je u ovom trenutku najvažnije sačuvati ljudske živote, širenje epidemije i prebroditi vanredno stanje sa što manje posledica. Ponovio je da je među prvima u zemlji, odmah po proglašenju vanrednog stanja, Grad Zrenjanin oformio kol-centar za davanje informacija i pružanje pomoći najugroženijim sugrađanima i da je među prvima organizovao podelu penzija angažovanjem komunalnih milicajaca – rekao je Janjić u obraćanju putem video linka.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh