I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Plućno odeljenje u Jaši Tomiću uskoro palijativa?

Odeljenje zrenjaninske Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ u Jaši Tomiću koje je zatvoreno pre više od godinu dana, u procesu je promene namene i uskoro bi moglo postati palijativno odeljenje.

jasa-tomic-plucna-bolnica

Opština Sečanj dobila je mogućnost da sredstva za uređivanje i promenu namene povuče iz Crvenog krsta u Italiji, ali je pre toga neophodno obezbediti saglasnost osnivača – Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

Pokrajinski organi su nedavno uputili i zvaničan zahtev Ministarstvu zdravlja da se izvrši prenamena postojećeg odeljenja i da se ono vrati u funkciju.

I Taxi Zrenjanin

Načelnik Srednjobanatskog okruga Dušan Šijan upoznao je predstavnike Grada Zrenjanina i četiri opštine regiona sa ovom informacijom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– To plućno odeljenje poslednjih godina na sreću nema više pacijenata, plućna oboljenja su potisnuta, povučeni su i kadrovi iz te bolnice. Reč je o paviljonima koji izgledaju monumentalno, i oni bi se sa neznatnim sredstvima doveli u namenu. Pedeset kreveta bilo bi ponovo u upotrebi, samo bi se promenila namena. Palijativa je možda najbolje rešenje jer imamo problem sa bolesnicima u terminalnoj fazi oboljenja, istakao je Šijan dodavši da će poslednja biti reč republike.

Foto:  novosti.rs

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh