I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Plućna bolnica u Zrenjaninu dobila akreditaciju

Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ u Zrenjaninu, nakon kontrole sprovedene krajem prošle godine, dobila je sertifikat o akreditaciji na period od tri godine.

plucna-bolnica

Među osnovnim uslovima za dobijanje sertifikata bilo je da nijedan kriterijum, koji se odnosi na bezbednost pacijenata, ne bude ocenjen sa manje od 4. I sami pacijenti, koji su učestvovali u anketi Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, pozitivno su se izjasnili o zrenjaninskoj Plućnoj bolnici i njenom osoblju.

Rezultati su pokazali da su pacijenti više nego zadovoljni nivoom higijene, kvalitetom ishrane i opštim ambijentom, svesni da je u datim okolnostima učinjen maksimum, iako svi znaju da je, generalno, situacija u domaćem zdravstvenom sistemu veoma loša – kaže za „Dnevnik“ direktorka ove zdravstvene ustanove dr Svetlana Jovanović, uz napomenu da je jedan od vodećih problema u Plućnoj bolnici nedostatak kadrova, ali da se menadžment na sve načine trudi da pacijenti to ne osete.

PerSu marketi

Po njenim rečima, ustanova sa specifičnom patologijom manjak zaposlenih ima naročito kod nemedicinskog i srednjemedicinskog osoblja, što vrlo uspešno nadoknađuje svestranošću tima, multifunkcionalnim kadrom i stalnom spremnošću da se zaposleni angažuju tamo gde u tom momentu ima više obaveza. Ustanova se, inače, nalazi u samom centru grada što, po rečima naše sagovornice, ima određenih prednosti, ali i mana. Objekat je renoviran pre više godina i od tada je kvalitetno održavan, pa se stiče utisak da je u pitanju nova građevina. Kapacitet je veći nego što to specifična patologija zahteva, što pruža mogućnost komotnijeg odnosa prema dužini hospitalizacije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Tesna povezanost sa Institutom za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici predstavlja značajan faktor u procesu dijagnostike i lečenja. Trebalo bi nastaviti u istom ritmu i unaprediti rad, jer jedino tako sve ovo ima smisla i daje dobar rezultat – ocenjuje dr Svetlana Jovanović.

U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ danas su objedinjeni primarna i sekundarna prevencija, hospitalno lečenje i rehabilitacija respiratorne patologije. Zdravstvena ustanova raspolaže kapacitetom od 160 postelja, na ukupnoj površini od 4.451 kvadratni metar, i to na dve lokacije – u Zrenjaninu i odeljenju u Jaši Tomiću, koje je privremeno zatvoreno zbog manjka lekara i pacijenata. Bolnica je regionalnog karaktera i zbrinjava pacijente iz svih pet lokalnih samouprava u Srednjobanatskom okrugu, sa oko 230.000 stanovnika.

Izvor: Dnevnik.rs/Ž.Balaban

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh