I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Pljušte tužbe u Gradskoj stambenoj agenciji

Vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća Gradska stambena agencija (GSA) u Zrenjaninu Jovana Ljiljak podnela je krivičnu prijavu policiji protiv više neimenovanih lica u tom preduzeću, koje sumnjiči da su, zloupotrebom službenog položaja, omogućili drugima i sebi, nezakonitu, imovinsku korist.

Istovremeno, tužbu Osnovnom sudu, zbog zlostavljanja na radu, protiv Ljiljak je podneo njen pomoćnik Radoslav Ristić, a osmoro zaposlenih u GSA su Kadrovskoj komisiji i čelnicima Gradske skupštine poručili da Ljiljak nije stručno sposobna i da nema veštinu za direktorsku funkciju.

Ljiljak je treća direktorka GSA na tom mestu za godinu i po dana, sa liste Srpskog pokreta obnove. U tom zrenjaninskom preduzeću, koje je za 15 godina promenilo isto toliko direktora, pre više meseci raspisan je konkurs za izbor direktora, po novom zakonu, koji još nije okončan.

zrenjanin

I Taxi Zrenjanin

POVLAŠĆENI ZAKUPCI DUGUJU 150 MILIONA DINARA?

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Dok potpisnici peticije protiv direktorke navode da je zanemarila investicije, da obavlja poslove u interesu određene grupe građana i mnogo troši na putovanja i za reprezentaciju, Ljiljak na optužbe odgovara da je suština napada na nju to što isti ljudi godinama „caruju“ u preduzeću, kojem povlašćeni zakupci duguju milione.

Na konferenciji za novinare, ona je iznela da je ukupan dug preduzeća narastao skoro na 150 miliona dinara, zbog čega, tvrdi, i nema para za investicije.

Odbacujući informacije o prevelikim troškovima za putovanja i reprezentaciju, u poređenju sa prethodnim periodom, Ljiljak tvrdi da su protiv nje poveli kampanju trojica bivših direktora, Dušan Kojčić, Laslo Fuks i Dejan Čapo, kao i sadašnji pomoćnik i finansijski rukovodilac Radoslav Ristić, koji bi i „želeo da postane novi direktor“.

Kao jedan od potpisnika peticije, ujedno čelnik Samostalnog sindikata, Ristić je saopštio da je protiv direktorke podneo tužbu Osnovnom sudu u Zrenjaninu zbog zlostavljanja na radu.

jovana_ljiljak_izvestaj_pres_zrenjaninLJILJAK : NIKOGA NISAM ŠIKANIRALA, TRAŽIM NAPLATU DUGA I TUŽBE

On je Tanjugu rekao da ga Ljiljak već duže vreme, a naročito od kada je konkurisao za mesto direktora, šikanira, omalovažava i preti otkazom ugovora o radu, dajući mu „radne zadatke koji nisu u opisu njegovih poslova i sa kratkim rokovima za izvršenje“.

Sve što tvrdi, Ristić će morati i da dokaže na sudu, a ja tvrdim da to nije tačno, jer se ovde radi o orkestriranoj kampanji protiv mene, da ne budem izabrana za direktora„, odgovara, s druge strane, Ljiljak u izjavi Tanjugu.

Ova kaže da nije nikoga šikanirala i da je posredi njeno insistiranje da se naplati dug za poslovni prostor od oko 150 miliona dinara, iz prethodnih godina i da budu tuženi svi dužnici.

„Njihov cilj je da ja budem smenjena sa funkcije direktora, a da oni i dalje rade kao i do sada, da se ne zameraju lokalnim političarima i privatnim preduzetnicima“, smatra v.d. direktorka agencije.

ZAKUPCI NE PLAĆAJU, ODGOVORNI NE KONTROLIŠU?

U krivičnoj prijavi, Ljiljak navodi da je više N.N. odgovornih lica tog javnog preduzeća, „u periodu od 1. januara 2007. godine, pa do 24. decembra 2012. godine, iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, pribavilo drugim licima i sebi imovinsku korist, a na štetu javnog preduzeća“.

Ljiljak kaže da je dostavila policiji spisak većeg broja zakupaca koji nisu plaćali stambeni poslovni prostor.

Uz to, ona smatra da su odgovorna lica u javnom preuzeću bila „sa umišljajem podstrekivana od strane pojedinih zakupaca da ne vrše svoju službenu dužnost“ i da nije jasno „iz kojih razloga nisu preduzimane zakonske mere za naplatu, podnošenje tužbi, raskid ugovora i druge zakonske mere“.

Izvor : Tanjug

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh