I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Pljušte tužbe u Gradskoj stambenoj agenciji

Vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća Gradska stambena agencija (GSA) u Zrenjaninu Jovana Ljiljak podnela je krivičnu prijavu policiji protiv više neimenovanih lica u tom preduzeću, koje sumnjiči da su, zloupotrebom službenog položaja, omogućili drugima i sebi, nezakonitu, imovinsku korist.

Istovremeno, tužbu Osnovnom sudu, zbog zlostavljanja na radu, protiv Ljiljak je podneo njen pomoćnik Radoslav Ristić, a osmoro zaposlenih u GSA su Kadrovskoj komisiji i čelnicima Gradske skupštine poručili da Ljiljak nije stručno sposobna i da nema veštinu za direktorsku funkciju.

Ljiljak je treća direktorka GSA na tom mestu za godinu i po dana, sa liste Srpskog pokreta obnove. U tom zrenjaninskom preduzeću, koje je za 15 godina promenilo isto toliko direktora, pre više meseci raspisan je konkurs za izbor direktora, po novom zakonu, koji još nije okončan.

zrenjanin

Fordomanija

POVLAŠĆENI ZAKUPCI DUGUJU 150 MILIONA DINARA?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Dok potpisnici peticije protiv direktorke navode da je zanemarila investicije, da obavlja poslove u interesu određene grupe građana i mnogo troši na putovanja i za reprezentaciju, Ljiljak na optužbe odgovara da je suština napada na nju to što isti ljudi godinama „caruju“ u preduzeću, kojem povlašćeni zakupci duguju milione.

Na konferenciji za novinare, ona je iznela da je ukupan dug preduzeća narastao skoro na 150 miliona dinara, zbog čega, tvrdi, i nema para za investicije.

Odbacujući informacije o prevelikim troškovima za putovanja i reprezentaciju, u poređenju sa prethodnim periodom, Ljiljak tvrdi da su protiv nje poveli kampanju trojica bivših direktora, Dušan Kojčić, Laslo Fuks i Dejan Čapo, kao i sadašnji pomoćnik i finansijski rukovodilac Radoslav Ristić, koji bi i „želeo da postane novi direktor“.

Kao jedan od potpisnika peticije, ujedno čelnik Samostalnog sindikata, Ristić je saopštio da je protiv direktorke podneo tužbu Osnovnom sudu u Zrenjaninu zbog zlostavljanja na radu.

jovana_ljiljak_izvestaj_pres_zrenjaninLJILJAK : NIKOGA NISAM ŠIKANIRALA, TRAŽIM NAPLATU DUGA I TUŽBE

On je Tanjugu rekao da ga Ljiljak već duže vreme, a naročito od kada je konkurisao za mesto direktora, šikanira, omalovažava i preti otkazom ugovora o radu, dajući mu „radne zadatke koji nisu u opisu njegovih poslova i sa kratkim rokovima za izvršenje“.

Sve što tvrdi, Ristić će morati i da dokaže na sudu, a ja tvrdim da to nije tačno, jer se ovde radi o orkestriranoj kampanji protiv mene, da ne budem izabrana za direktora„, odgovara, s druge strane, Ljiljak u izjavi Tanjugu.

Ova kaže da nije nikoga šikanirala i da je posredi njeno insistiranje da se naplati dug za poslovni prostor od oko 150 miliona dinara, iz prethodnih godina i da budu tuženi svi dužnici.

„Njihov cilj je da ja budem smenjena sa funkcije direktora, a da oni i dalje rade kao i do sada, da se ne zameraju lokalnim političarima i privatnim preduzetnicima“, smatra v.d. direktorka agencije.

ZAKUPCI NE PLAĆAJU, ODGOVORNI NE KONTROLIŠU?

U krivičnoj prijavi, Ljiljak navodi da je više N.N. odgovornih lica tog javnog preduzeća, „u periodu od 1. januara 2007. godine, pa do 24. decembra 2012. godine, iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, pribavilo drugim licima i sebi imovinsku korist, a na štetu javnog preduzeća“.

Ljiljak kaže da je dostavila policiji spisak većeg broja zakupaca koji nisu plaćali stambeni poslovni prostor.

Uz to, ona smatra da su odgovorna lica u javnom preuzeću bila „sa umišljajem podstrekivana od strane pojedinih zakupaca da ne vrše svoju službenu dužnost“ i da nije jasno „iz kojih razloga nisu preduzimane zakonske mere za naplatu, podnošenje tužbi, raskid ugovora i druge zakonske mere“.

Izvor : Tanjug

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh