I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Plivanje za Časni krst – 19. januara na jezeru kod Kulturnog centra

Tradicionalna manifestacija Bogojavljensko plivanje za Časni krst održaće se u nedelju, 19. januara, u 12 časova, na jezeru kod Kulturnog centra Zrenjanina.

Za sada je prijavljeno 24 učesnika, a očekivanja organizatora su da će taj broj biti sličan prošlogodišnjem, kada je zaplivao rekordan 61 učesnik. Organizatori su, kao i prethodnih godina, Pravoslavna crkvena opština Zrenjanin – hram Svetog arhangela Mihaila (“Ruska crkva”), Kulturni centar Zrenjanina i Grad Zrenjanin. Sve učesnike pre plivanja pregledaće lekari zrenjaninske bolnice “Sveti Jovan”. Plivaće se i u Kleku (Šlajz u 13.30h), Žitištu (Begej 12.00 h),  a po prvi put i u Farkaždinu (Tamiš 13.30 h) i Sečnju.

Samom plivanju u Zrenjaninu prethodi Sveta liturgija u hramu Svetog arhangela Mihaila, koja počinje u 9.30 časova, potom će ispred hrama u Ulici dr Miroslava Tirša biti osveštana Bogojavljenska vodica, nakon čega će sveštenstvo, učesnici manifestacije i građani u litiji krenuti ka jezeru kod Kulturnog centra.

PerSu marketi

Zainteresovani za učešće u Bogojavljenskom plivanju za Časni krst mogu se prijavit na broj telefona 064-811-6471

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Bogojavljenskog plivanje u našem gradu ima dugu tradiciju, još iz polovine 19. veka. Plivalo se sve do 1942. godine, kada je taj običaj prekinut od strane okupatorskih vlasti, a obnovljen je 2009. godine.

U Žitištu će se za krst Časni plivati peti put zaredom

Tradicionalno plivanje za Časni krst u Žitištu  na Bogojavljanje organizuje se u nedelju 19. januara u 12 časova na obali Plovnog Begeja. Ovo viteško nadmetanje po peti put na Begeju zajedno organizuju Udruženje za negovanje kulture i tradicije krajiških Srba “Podgrmeč” i Klub knjige “Branko Radičević” iz Žitišta, a pod blagoslovom Srpske pravoslavne crkvene opštine Žitište. Svi zainteresovani mogu se prijaviti organizatorima na brojeve telefona: 062/399-548 (Duško Kočalka) i 061/26-79-477 (Predrag Radaković).

Naš medijski rekord iz 2017.

Lajv prenos Bogojavljenskog plivanju u Zrenjaninu iz 2017. godine imao je na Facebook stranici portala IloveZrenjanin 428 000 pregleda, a prikazan je (reach) na 1, 067, 494 profila na mreži Facebook. Ako ne računamo događaje poput koncerata Zdravka Čolića, Cece Ražnatović i slično ovaj događaj ubedljivo drži sve rekorde gledanosti.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh