I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Plivanje za časni krst na Bogojavljenje

Gradska manifestacija „Plivanje za časni krst“ koja se poslednjih godina tradicionalno održava na gradskom jezeru u centru grada, biće organizovana i ove godine, 19. januara na Bogojavljenje.

Manifestaciju će organizovati Grad Zrenjanin, Kulturni centar, pokret Ravnopravnost i Ruska crkva čiji je jerej, Veselin Vlaški najavio svetu liturgiju u hramu Svetog arhangela Mihaila i osvećivanje bogojavljenske vodice, koje će prethoditi plivanju za krst. Organizatori su pojasnili da će se i ove godine strogo voditi računa o fizičkoj spremnosti i zdravstvenom stanju učesnika, a jedan od uslova jeste i da budu punoletni. Za takmičare koji se budu prijavili, u petak 18.januara od 9 do 12 sati biće organizovan lekarski pregled u Opštoj bolnici „Sveti Jovan“, a postoji i mogućnost pregleda neposredno pred takmičenje, s obzirom da će kraj jezera dežurati lekarska ekipa. Plivanje za krst otpočeće tačno u 12h.

Plivanje Časni krst

Detalj sa prošlogodišnje trke na gradskom jezeru

PerSu marketi

Prošlogodišnji pobednik u Trci za časni krst, Viktor Bugar, predaće krst takmičaru koji ove godine bude najbrži, a organizatori su za sve učesnike manifestacije obezbedili poklone.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Zainteresovani za takmičenje mogu se prijaviti predstavniku Kulturnog centra na broj telefona 064-811-6471

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh