I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Plavi baloni u znak podrške osobama sa autizmom

Učenici i pedagozi Osnovne i srednje škole 9.maj“ u Zrenjaninu, raznovrsnim programom, druženjem i igrom na Trgu Slobode obeležili su Svetski dan osoba sa autizmom.

Šetnjom centrom grada i puštanjem plavih balona u vazduh simbolično je kao i u svetu pružena podrška osobama sa autizmom.

– U našoj školi trenutno ima 26-oro autistične dece, 11 u nižim razredima, 2 u višim, 7 u celodnevnoj nastavi te 6 u predškolskom uzrastu. Borimo se protiv diskriminacije osoba sa autizmom kako u našoj školi tako i uopšte. Njima mora biti obezbeđena pored rane dijagnoze, intervencija i sva potrebna podrška od strane stručnjaka, društvene zajednice, mora im se omogućiti uključivanje u školski sistem kao i u sve aspekte društva – kaže Snežana Vukić direktora OSŠ „9. Maj“.

PerSu marketi

Autizam je složeni rzvojni poremećaj i javlja se u prve tri godine života, a zastupljeniji je više kod dečaka nego kod devojčica. Ispoljava se kroz probleme u govoru, mišljenju, razumevanju socijalnih situacija. U Evropi je oko 5 miliona osoba sa autizmom, a u Srbiji iako nema preciznih podataka živi oko 2500 osoba sa autizmom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh