I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Plavi baloni u znak podrške osobama sa autizmom

Učenici i pedagozi Osnovne i srednje škole 9.maj“ u Zrenjaninu, raznovrsnim programom, druženjem i igrom na Trgu Slobode obeležili su Svetski dan osoba sa autizmom.

Šetnjom centrom grada i puštanjem plavih balona u vazduh simbolično je kao i u svetu pružena podrška osobama sa autizmom.

– U našoj školi trenutno ima 26-oro autistične dece, 11 u nižim razredima, 2 u višim, 7 u celodnevnoj nastavi te 6 u predškolskom uzrastu. Borimo se protiv diskriminacije osoba sa autizmom kako u našoj školi tako i uopšte. Njima mora biti obezbeđena pored rane dijagnoze, intervencija i sva potrebna podrška od strane stručnjaka, društvene zajednice, mora im se omogućiti uključivanje u školski sistem kao i u sve aspekte društva – kaže Snežana Vukić direktora OSŠ „9. Maj“.

I Taxi Zrenjanin

Autizam je složeni rzvojni poremećaj i javlja se u prve tri godine života, a zastupljeniji je više kod dečaka nego kod devojčica. Ispoljava se kroz probleme u govoru, mišljenju, razumevanju socijalnih situacija. U Evropi je oko 5 miliona osoba sa autizmom, a u Srbiji iako nema preciznih podataka živi oko 2500 osoba sa autizmom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh