I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Plato u naselju Bagljaš – primer lepo uređenog prostora

Plato u naselju Bagljaš primer je istinskog truda tamošnjih mesnih zajednica, da građanima pruže lepo uređen prostor za provođenje slobodnog vremena na otvorenom.

Plato koji je 2016. godine rekonstruisan zahvaljujući participativnom budžetiranju, ovog proleća je, čini se, zasijao u punom sjaju.

-Potrebno je par godina truda, da se cveće zasadi i da opstane. Uglavnom smo sadili višegodišnje biljke, u ovoj godini su one lepo oplemenile ovaj prostor. Trudimo se da sve bude čisto. Problem imamo sa sitnim smećem i sa opušcima, i uvek apelujemo na građane da ih ne bacaju po betonu. Osnovna stvar je da naučimo građane da uživaju u lepim stvarima, i mislim da smo uspeli. Svako popodne ovde se skupljaju i deca, porodice, penzioneri, priča za I love Zrenjanin sekretarka Mesne zajednice „Veljko Vlahović“, Marija Janković.

I Taxi Zrenjanin

Ispočetka je bilo pojedinačnih slučajeva vandalizma. Nakon što su u jednom momentu posatavljene nove korpe za otpatke, preko noći su ih nesavesni pojedinci iščupali, zajedno sa podlogom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Poenta je bila u tome ko će biti uporniji, da li naš trud i želja da ovo mesto bude lepo za sve, ili njihova želja da uništavaju. U poslednje vreme nije bilo ništa drastično, kaže naša sagovornica.

Nedaleko od platoa, nedavno je uređen i deo oko fontane gde je postavljena podloga od krupnog kamenja. Plan je i da se napravi manji park u neposrednoj blizini hrama u izgradnji.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh