I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Plaćanje računa i očitavanje brojila u vreme vanrednog stanja

Vanredna situacija izazvana pandemijom korona virusa dovela je do promena u radu sa strankama i izmenama radnih vremena preduzeća i ustanova.

VODOVOD I KANALIZACIJA

Za vreme trajanja vanrednog stanja izmenjen je dosadašnji način komunikacije preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ sa korisnicima. Izmene se odnose na podnošenje zahteva i reklamacija korisnika, kao i na mogućnost dobijanja potrebnih servisnih informacija i informacija vezanih za aktivnosti preduzeća.

Komunikacija korisnika sa preduzećem vršiće se isključivo putem korisničke mejl adrese info@vikzr.rs .

Šalteri za prijem reklamacija i zahteva korisnika i info pult koji se nalaze u Korisničkom centru, kao i besplatna info linija 0800/024-023 neće raditi za vreme trajanja vanrednog stanja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Na navedenu korisničku mejl adresu korisnici mogu podneti reklamacije i zahteve i dobiti sve potrebne servisne informacije.

Svi primljeni zahtevi i reklamacije biće zavedeni, a o rešavanju istih korisnici će biti obavešteni. Ovo se odnosi i na do sada primljene, a nerešene, reklamacije i zahteve korisnika.

Sve informacije u vezi dugovanja, uplata i računa za usluge preduzeća korisnici će, kao i do sada, moći da dobiju putem telefona Službe naplate 023/593-014 i 023/593-015 u vremenu od 7,30 do 13 časova.

-Račune za usluge JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin korisnici mogu, bez dodatnih troškova, platiti na blagajnama u Korisničkom centru i na Lesnini. Molimo korisnike da se pridržavaju uputstva o dozvoljenom broju osoba u objektu i međusobnog rastojanja od dva metra, kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Na ta dva naplatna mesta mogu se platiti računi JKP Vodovod i kanalizacija, ali i računi za iznošenje smeće JKP Čistoća i zelenilo.

Stanje vodomera korisnici mogu prijaviti na standardne načine: putem fiksnih brojeva telefona 023/535-773 i 023/530-344 (od 7,30 do 13 časova), slanjem SMS poruke na 064/8116099 ili slanjem mejla na sluzba.ocitavanja@vikzr.rs . Prijavu stanja vodomera moguće je izvršiti do 25-og u mesecu.

Za prijavu kvarova na javnoj vodovodnoj i kanalizacionoj mreži 24 časa je u funkciji broj dispečerske službe 023/534-097.

foto: JKP Vodovod i kanalizacija, Zrenjanin

ELEKTROPRIVREDA SRBIJE

Da bi se smanjila mogućnost kontakta i dodatno zaštitilo zdravlje građana „Elektroprivreda Srbije“ moli sve kupce da zaključno sa 1. aprilom očitaju stanje na svom mernom uređaju i da istaknu stanje brojila i datum očitavanja na vidnom mestu na ulazu u svoje objekte. Pored toga, mogu u narednim danima da jave stanje sa brojila pozivom na broj telefona koji je odštampan na računu, ili putem maila slanjem podataka (ime i prezime, adresa, ED broj i stanje na brojilu, datum očitavanja) na mail adrese prema lokaciji brojila. Adresa za slanje, za područje Vojvodine je prijavastanja.ev@eps.rs. EPS kao društveno odgovorna kompanija moli kupce da iskoriste ovu mogućnosti i jave očitano stanje brojila čime će se dodatno osigurati tačnost i ispravnost računa.

POŠTA SRBIJE

Šalteri Pošte u Zrenjaninu i naseljenim mestima rade od 9 do 14 h osim na adresama Barska b.b. i Junaka Milana Tepića b.b. (objekti „Univerexport“) u kojima je radno vreme šaltera od 7 do 15 h.

Adrese poštanskih šaltera u Zrenjaninu koji rade od 9 do 14 h: Trg Slobode 10, Bulevar Veljka Vlahovića b.b., Miletićeva 86, Koče Kolarova 52, Cara Dušana 107, Pupinova 1.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh