I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Plac u farbričkom krugu BEK-a – na prodaju

Katastrofalna privatizacija uništila je zrenjaninsku Industriju mesa BEK pred očima bivših radnika, ali i države koja je dozvolila da jedan od najpoznatijih vojvođanskih prehrambenih kombinata potpuno nestane sa priveredne scene. Taman kada se pomislilo da gore ne može biti, Zrenjaninom je odjeknula vest da ova 57 godina stara fabrika ne raspolaže ni svojim dvorištem.

BEK

Nekadašnji gigant u proizvodnji mesa – zrenajninski BEK

To je postalo jasno kada je na ogradi BEK-a osvanula tabla sa obaveštenjem da novi vlasnik prodaje ili menja plac površine preko 7,5 hektara koji se nalazi u fabričkom krugu. Po saznanjima “Dnevnika”, ovo zemljište gazde BEK-a ustupile su firmi “Davidović kompani” iz Bogatića, a njen vlasnik, Goran Davidović je i oglasio prodaju placa. Stočarskom trgovcu iz Mačve, gazde BEK-a ustupanjem placa htele su da namire dug iz 2009. godine od približno 650.000 evra.

PerSu marketi

Davidović je u  izjavi zrenjaninskim novinarima pojasnio da je nakon par godina ubeđivanja i sudskog preganjanja, a pošto je, kako kaže, finansijski upropašćen, posegao za poslednjom merom, prijavljujući vlasnike industrije mesa Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal. Tada su gazde BEK-a prihvatile da namire dug.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ustupili su mi pravo korišćenja na 7,5 hektara placa koji sa istočne strane “opkoljuje” pogone BEK-a. Nisam imao kud nego da oglasim prodaju placa i od dobijenih para izmirim svoje obaveze prema bankama kod kojih sam se zadužio da bih isplatio stočare čije sam svinje i goveda 2009. isporučio BEK-u, a za koje uprkos svemu što sam preduzeo, pare nisam mogao da dobijem – rekao je Davidović.

On smatra da onaj kome ustupi pravo korišćenja nad placem u fabričkom krugu neće imati problema da sprovede sve svoje graditeljske zamisli.

– Ne pada mi na pamet da se o bilo koga ogrešim, kao što su se o mene i moje dobavljače ogrešili vlasnici BEK-a, napomenuo je Davidović.

Stečajni postupak u BEK-u otvoren je u proleće prošle godine. To je učinjeno rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu, po automatizmu, shodno odredbama Zakona o stečaju. Ovakvo sudsko rešenje usledilo je odmah pošto je Narodna banka Srbije objavila spisak 5.688 pravnih lica među kojima je i posrnula fabrika mesa, a koja su godinu dana u blokadi. Prema podacima NBS, račun BEK-a trenutno je u blokadi od blizu 80 miliona dinara. S obzirom na to da su u međuvremenu sedište i službena adresa nekada moćne klanice formalno preseljeni u opštinu Čukarica – i postupak stečaja je iz Privrednog suda u Zrenjaninu premešten u beogradski sud.

Izvor : Dnevnik, Ž. Balaban

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh