I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Pitali smo: Kakvog je kvaliteta zrenjaninska voda trenutno

Rezultati analiza vode iz centralnog vodovoda u Zrenjaninu sprovedeni u toku marta na 40 uzoraka pokazuju da su hemijski gledano svi neispravni, mikrobiološki su dva uzorka neispravna, a analize na arsen nisu rađene.

voda

U Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin napominju da je dominantan uzrok bakteriološke neispravnosti povećan broj takozvanih aerobnih mezofilnih bakterija koje spadaju u grupu saprofita. U ovoj instituciji napominju i da se smatra da te bakterije ne predstavljaju povećani rizik po zdravlje. Na drugom mestu su koliformne i ostale bakterije-indikatori fekalnog zagađenja.

Kada je reč o kvalitetu voda sa javnih, takozvanih eko česmi, od početka godine urađene su četiri analize koje su pokazale da nije bilo neispravnih uzoraka vode.

PerSu marketi

Zrenjanin je ušao u 11 godinu od kada je voda iz gradskog vodovoda zabranjena za piće. Gradska vlast obećala je da će do kraja godine Zrenjaninci piti ispravnu, prečišćenu vodu sa česmi u svojim kućama. U međuvremenu, zbog niskog standarda i kupovne nemoći, znatan broj građana i dalje pije vodu iz gradskog vodovoda. Preostali broj građana snabdeva se vodom sa javnih česmi ili kupovinom flaširane vode.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh