I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Drugi pišu

Piromani pale automobile u naselju Mičkei

U naselju Mičkei u Zrenjaninu, u poslednja tri meseca dogodile su se tri paljevine automobila, a prošle godine u dva navrata podmetan je požar uz kuću u Perleskoj ulici u kojoj živi Ivan Popetru.

Žitelji tog naselja boje se da u kraju imaju piromana. U strahu za svoju bezbednost i imovinu nameravaju da od gradonačelnika Ivana Bošnjaka traže zaštitu. Dobrica Đurđević iz Perleske ulice 7 kaže da je 18. avgusta, u ranu zoru, čuo pucanj. Provirio je kroz prozor i zgranuo se kada je video da njegov automobil gori. Opasnost je bila velika jer je vozilo bilo naslonjeno na kuću.

piromani
– Neko je zapalio moj „jugo“. Dograbio sam crevo za zalivanje, koje je već bilo montirano i uspeo sam da ugasim požar pre nego što su stigli vatrogasci i policija. Protivpožarni i policijski inspektor je potom dodlazio i razgovarao s komšijama – kaže Dobrica Đurđević.

Na automobilu su izgorele prednje gume, rezervni točak, hladnjak, karburator, akumulator, prednji branik, deo instalacija, isparivač za gas, a oštećena je i limarija i vetrobransko staklo.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Pre dva meseca u blizini Đorđevićeve kuće izgoreo je „stojadin“ vlasnice koja živi u Ečki. Istog jutra zapaljen je i automobil u susednoj ulici, na samo par stotina metara razdaljine.

Sve paljevine dešavaju se u rano jutro, posle četiri sata. A pre godinu i po u Perleskoj ulici gorela je i kuća i garaža u dva navrata. Izgoreo je strujomer, eksplodirao je plinski set.

Posle toga Ivan Popetru koji tu stanuje limom je zagradio kapiju, a dvorišna vrata zaključava i danju. Strahuju i susedi koji nisu pretrpeli podmetanje požara i štetu.

– Ovde ceo vek živim, a ovako nešto nikada se nije dešavalo. Svi u kraju strahujemo za imovinu – kaže 75-godišnji Ištvan Madaras.
On i komšije se sećaju da je pre osam godina, na početku Perleske ulice, zapaljen automobil i to povezuju sa najnovijim paljevinama u rano jutro.

Činilo se da je to incident, ali serija paljevina prošle i ove godine žitelje ovog kraja nagoni da drugačije razmišljaju.

U naselju se polako širi panika i mnogi se ujutro probude kako kontrolisali da li je u dvorištu sve u redu.
– Strahujemo da u kraju imamo piromana i zbog toga očekujemo zaštitu policije. Ovde žive mirni ljudi, uglavnom stariji, koji se nikome nisu zamerili. Zbog toga se dogovaramo da idemo do gradonačelnika da tražimo zaštitu – kaže Đurđević.

Izvor : Blic.rs, Slavko Surla

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh