I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

„PILE FEST“ u Žitištu: Kajgana od 1013 jaja, sportovi na vodi, koncert „Riblje čorbe“ (VIDEO)

Jučerašnji, drugi po redu dan manifestacije „Pile fest“ u Žitištu protekao je uz brojne sadržaje i veliki broj posetilaca većinom iz Žitišta i okolnih mesta, kao i sa teritorije Zrenjanina.

Dan je počeo sportskim događajima – odbojkom u pesku i fudbalom, a posebno je bilo interesantno to što je u program, posle nekoliko godina pauze, ponovo uvršten i vaterpolo. Za najmlađe posetioce manifestacije na reci je organizovana školica vožnje skutera.

PerSu marketi

U izložbenom delu, koji je bio aktivan od popodnevnih sati, dominirala je gastronomska ponuda. Članice udruženja žena sa teritorije opštine Žitište i susednih opština, potrudile su se da prirede pravi gastronomski ugođaj. Ovakve manifestacije prilika su ne samo da pokažu svoje umeće, već i da, kako same kažu, ulažu napore da svaki put budu sve bolje.

Organizatori su pripremili i mesto za izložbu ukrasnih životinja, što je bilo naročito interesantno mlađim posetiocima manifestacije. Svojevrstan brend „Pile festa“, kajgana od 1013 jaja okupila je znatiželjne posetioce koji su strpljivo čekali svoju porciju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Posebnu pažnju privukla je modna revija Milice Mavrak. Modna kreatorka koja trenutno radi na liniji odeće „Reform fashion“, prikazala je u Žitištu neke od unikatnih haljina.

U okviru manifestacije održan je i prvi Festival rakije na kojem su učestvovali takmičari iz Srbije i iz Mađarske. Prema rečima organizatora od ukupno 158 uzoraka raznovrsnih rakija. Trideset jedan uzorak je diskvalifikovan, a vlasnici preostalih 127 uzoraka nagrađeni su nekom od medalja. Ipak, žiri je odabrao četiri najbolje rakije pa je tako najbolji uzorak među inostranim takmičarima imao Jožef Mup iz Mađarske. Treće mesto osvojio je Milutin Krstajić iz Banatskog Karađorđeva sa rakijom od suvih šljiva, drugo mesto pripalo je Peteru Mesarošu iz Kikinde za najbolju „viljamovku“, dok je prvo mesto pripalo Zoranu Varađaninu iz Bajmoka za rakiju od kruške.

Bend „Stare kuke“ svojim koncertom napravio je uvertiru za ono što su mnogi čekali – koncert Bore Đorđevića i „Riblje čorbe“. Dobro poznate pesme pevale su sve generacije, bez izuzetka. Ovim nastupom završen je drugi, od ukupno tri manifestacijska dana.

Fotografije: Žitište online

VIDEO – „PILE FEST“ 2. dan:

Kako je protekao prvi dan manifestacije „Pile fest“ pogledajte OVDE

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh