I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

„Pijavica“ napravila velike štete na periferiji Zrenjanina (FOTO)

U proteklom periodu, Zrenjanin i okolina su bili pogođeni olujama različitog inteziteta. Oluje su donele obilne padavine, pojačan vetar, i grad različitog oblika i veličine.

Pored ovoga, prema tvrdnjama očevidaca, kroz periferiju iza „Aviva“ je prošao vrtlog poznat kao „pijavica“. Vrtlog je odneo delove krovova, urušio terase, iščupao i porušio drveće i bandere.

Nebo umesto terase

 

PerSu marketi

„Pre dve noći, negde oko tri ujutru, odjednom je počeo jak vetar, a zatim se čuo i led kako pada. Iznenadni nalet vetra je izbio vrata od leksana, a led je počeo da pada i unutar kuće. Ustao sam i rukama pridržavao vrata da koliko toliko to sprečim. Uskoro je počelo da grmi i seva, da tutnji i odjekuje. Čuli su se zvuci lomljave, nisam znao šta se dešava. Srećom nije dugo trajalo, možda nekih pola sata. Kada se sve to stišalo, otvorio sam garažna vrata, i ugledao nebo umesto terase – rekao nam je Vladimir Vučetić stanovnik sa periferije Zrenjanina opisujući  svoje iskustvo iz te užasne noći.

Da stvar bude gora, nestalo je i struje, a kada je upalio baterijsku lampu Vučetić je ugledao svoj automobil zasut ciglama i građom obrušene terase. Sem toga u dvorištu su polomljena i drva voća.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

–   Na kući je pričinjena šteta oko 600 eura, ali na autu na koji je palo dve tone tereta, šteta je totalna 6000 eura. Njemu nema popravke  – izjavio je Vučetić.

Slične štete pretrpele su i Vladimirove komšije. Skoro svima su oštećeni krovovi, urušeni dimnjaci, voće i drugo drveće je iščupano ili polomljeno. Oboreno je i pet bandera, a iz elektrodistribucije su ih tokom dana zamenili.

Očevici tvrde da su videli vrtlog poznat kao „pijavica“. Vrtlog je otišao prema „Aviv“ parku i dalje prema industrijskoj zoni. 

Vučetić i ostali stanovnici naselja IV red iza „Aviv“ parka su se obratili svim službama i inspekcijama. Njihovom pozivu se odazvala samo komunalna policija, koja je utvrdila samo štetu na javnoj površini. Kada su jednu od službi upitali za procenu štete na objektima za stanovanje, dobili su odgovor da nije formiran štab za procene, jer je pogođen samo jedan deo, a ne ceo grad.

– Ovakva ako ne i gora oluja, nas je pogodila i pre 15 godina. Posledice su bile strašne, ali tada nam je šteta nadoknađena. Sada smo nažalost prepušteni sami sebi. Ovim putem apelujem na vlast, da nam izađe u susret, i pomogne da saniramo posledice nevremena – naglasio je  Vučetić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh