I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Pijace zatvorene – rešenje u prodaji sa kućnog praga ili dostavom

Nakon zatvaranja svih pijaca na teritoriji Grada Zrenjanina u problemu su se našli kako prodavci tako i poljoprivredni proizvođači koji su direktno ili putem posrednika na taj način plasirali svoje proizvode.

Pojedini prodavci pokušavaju da prodaju organizuju putem dostave, naručivanjem „online“ i sličnim kanalima komunikacije, a pojedini su organizovali i prodaju po sistemu „sa kućnog praga“.

Porodica Laktaš iz Zrenjanina na adresi Dušana Vasiljeva 6a upravo je takav primer jer  nakon zatvaranja velike pijace, na kojoj su prisutni duže od 15 godina, svoje proizvode nude na tezgi u svom dvorištu.

PerSu marketi

– Zbog ove situacije bili smo prinuđeni da na neki način kupcima ponudimo robu, da nam ne propadne to što smo imali na zalihama. U isto vreme gledamo da maksimalno ispoštujemo i svoje kooperante koji su većinom iz Mihajlova sa kojima sarađujemo duže od 15 godina. Sezona je određenih povrtarskih kultura i ako ih makar na ovaj način  ne ponudimo na tržištu, druga opcija je da sve jednostavno propadne. Imamo nekoliko svojih stalnih kupaca koji znaju za našu lokaciju ali bude li ovakvo stanje potrajalo duže ne možemo se nadati većim prihodima- kažu naši sagovornici.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Ovih dana najtraženije je zeleno povrće, potom rotkvice, mladi luk, crni luk i krompir. Cene su ostale iste kao i dok smo radili na pijaci, a cene su inače nepromenjene poslednja dva meseca – zaključuju supružnici Laktaš.

Sličan primer je i tezga na kapiji u nneposrednoj blizini velike pijace koja je sad zatvorena. Krompir, luk, rotkvice, zelena salata, krastavci… nudi se po istim cenama koje su važile i na pijaci.

– Na pijaci sam zakupac 8 tezgi, a ovo je sad jedini način da plasiram svoju robu. U poslepodnevnim časovima robu na sličan način nudim na adresi Bosanska 7 – kaže naš sagovornik.

Online prodaja zaživela u nekoliko gradova

Takozvana „online“ prodaja, odnosno kontakti sa kupcima preko interneta, većinom preko Facebook grupa, zaživela je u većoj meri gotovo istog dana kada je doneta odluka od zatvaranju pijaca. Kontakti kupaca i prodavaca odvijaju su se putem poruka, a prodavci svoju robu automobilima ili kombijima razvoze na kućne adrese. Takva praksa u većoj meri postoji u Novom Sadu i Bečeju, postoji i grupa u Zrenjaninu.

„Na kućnom pragu“ ne nude se samo životne namirnice. U Mužlji na adresi Hunjadi Janoša 80 pronašli smo i lepe korpice „uskršnje zeke“ iz domaće radinosti.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh