I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski“ koncertom obeležilo slavu

Članovi Pevačkog društva „Prepodobni Rafailo Banatski” iz Zrenjanina nedavno su u porti hrama posvećenom Uspenju Presvete Bogorodice mnogobrojnoj publici priredili koncert na otvorenom, čime su i ove godine na prigodan način obeležili svoju horsku slavu.

Pored horske slave, obeležen je još jedan značajan jubilej – 20 godina postojanja i rada Duhovnog centra, prostora u kome članovi hora imaju redovne probe.

PerSu marketi

Pod dirigentskom palicom mr Senke Milisavljević, na repertoaru su se našla dela ruskih i srpskih kompozitora, a na veliko oduševljenje publike, premijerno je izvedeno delo našeg najpoznatijeg srpskog kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca VI Rukovet”.

Prisutni su tokom višesatnog koncerta imali priliku da čuju deo programa kojim će članovi hora krajem septembra predstavljati naš grad na prestižnom festivalu 52. Mokranjčevi dani” u Negotinu.  Pevačko društvo Prepodobni Rafailo Banatski” odabrano je da učestvuje natpevavanju, u konkurenciji sa najboljim horovima iz zemlje i inostranstva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pored velikog mešovitog hora koji trenutno broji oko 70 pevača, tokom večeri nastupio je i dečiji hor sastavljen od blizu trideset najmlađih pevača, solisti – tenori Bojan Zdravić i Predrag Nenin, solista na flauti Vesna Vučurević, pevačice Danijela Kondić i Lara Malenić, kao i korepetitor Tina Nikolovski  i novi bend Rafailo”.

Koncert je završen zajedničkim nastupom dečijeg i mešovitog hora, nakon čega je usledila rezidba slavskog kolača.

Članovi društva ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane sugrađane, koji vole da pevaju da se priključe radu njihovog  hora. Probe se održavaju u prostorijama Duhovnog centra (zgrada pored crkve Uspenja Presvete Bogorodice) u Svetosavskoj ulici  utorkom, petkom i subotom od 19h za mešoviti hor i subotom od 18h za dečiji hor.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh