I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Petogodišnji Kikinđani pozvali Zrenjanince na 33. „Dane ludaje“

Veseli karavan Kikinđana koji promoviše 33. manifestaciju „Dani ludaje“, danas je posetio Zrenjanin. Gosti iz Kikinde došli su sa tamburašima, građanima su delili čuvenu „bundevaru“, a najveće simpatije su pobrali najmlađi. Grupa petogodišnje dece iz vrtića je, zajedno sa svojim vaspitačicama, igrom, pesmom i zdravicom, pozvala prisutne da dođu u Kikindu.

Organizatori manifestacije i ove godine će ponuditi raznolik program, koji obuhvata mnoštvo kulturno – umetničkih, sportskih i takmičarskih događaja, kao i nastupe poznatih bendova i pevača.

„Tradicionalnu manifestaciju „Dani ludaje“ u Kikindi organizujemo 33. put, i iz tog razloga smo danas u Zrenjaninu sa našim „narandžastim“ karavanom. Ovom prilikom pozivamo vaše sugrađane kod nas u goste, i danas im nudimo delić atmosfere koje će ih tamo čekati. Tu smo sa tamburašima, i kostimiranim mališanima, koji animiraju prolaznike, a ujedno ih služimo i pitom od bundeve. Kada je u pitanju program ovogodišnje manifestacije, ponudićemo „Banatski fruštuk“, u okviru kog žene spremaju tradicionalna banatska jela, a takođe i „Evropski kutak“ kojim se predstavljaju gradovi iz Srbije, ali i iz regiona. Biće tu i „Gostinska soba“ kroz koju će građani moći da predstave svoja pevačka i druga umeća, i naravno koncerti poznatih izvođača. Prema preliminarnim najavama, najveća gužva se očekuje u subotu, kada će gostovati naša velika zvezda Lepa Brena. I ove godine očekujemo goste iz okruženja. Granica sa Rumunijom je otvorena i produženo je radno vreme graničnog prelaza. Kao i tokom svake naše manifestacije, najveći izazov je obaranje rekorda u dužini i težini bundeve. Najteža bundeva je i dalje ona od 507 kilograma, dok je rekord u dužini oboren prošle godine, i sada iznosi 294,5 centimetara. Čekamo proizvođače da nam se jave, i nadamo se da će i ove godine rekord biti oboren“, rekla nam je Olivera Marinkov iz Kancelarije za turizam grada Kikinde.

PerSu marketi

„Dani ludaje“ će biti održani od 20. do 23. septembra, a kompletan program možete pogledati OVDE 

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh