I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Petnaestoro dece u prirodnjačkom kampu u Belom Blatu

U organizaciji Regionalnog centra za talente, u Belom Blatu drugu godinu za redom organizovan je prirodnjački kamp pod nazivom “Ekološke karakteristike vodenih ekosistema u okolini Zrenjanina“.

Ove godine učestvuje petnaestoro dece iz Banata koja će biti u mogućnosti da se upoznaju sa ekološkim karakteristikama lokaliteta na kojem će boraviti, i radom na terenu.

Otvaranju nove sezone kampa, u prostorijama Istraživačkog Centra u Belom Blatu, prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić koji je ovom prilikom istakao:

Fordomanija

“Osnivanje Centra za mlade talente bio je jedan od ciljeva održavanja radionica, na ovaj način povezujemo decu iz celog Banata. Želim da istaknem da se danas obeležava dan Ekološkog duga planete, koji ukazuje na problem koji postoji od 70-tih godina prošlog veka, a podrazumeva potrošnju prirodnih resursa planete u većoj meri nego što ona može da obnovi, naš zadatak je da to sprečimo, i obnavljamo resurse koji su neophodni za život. Deca na ovakvim radionicama uče da se odgovorno ponašaju prema planeti, a mi se nalazimo u srcu našeg najvećeg ekološkog bisera, Carskoj bari i trudimo se da određenim aktivnostima sprečimo smanjenje vodenog ogledala i utičemo na prestanak zagađenja svih naših reka”, naglasio je Radišić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Za vreme trajanja kampa učenici će se upoznati sa uslovima života, karakteristikama lokaliteta, problemima ugroženostima i mogućnostima rekultivacije i revitalizacije vodenih ekosistema u okolini Zrenjanina i razvijati sposobnosti sakupljanja, konzerviranja i determinacije prirodnog materijala.

Sekretar Regionalnog Centra za talente Robert Sabo, govorio je ovom prilikom o značaju organizacije prirodnjačkog kampa.

“Ove godine okupili smo decu iz Zrenjanina, Žitišta, Sečnja, Novog Bečeja i Pančeva, a kompletan projekat se organizuje uz pomoć grada Zrenjanina i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Program kampa je vrlo sadržajan i edukativan, ali učenicima smo ostavili prostora i mogućnosti za druženje. Regionalni Centar za talente pokušava da održi kontinuitet održavanja i organizajije ovog kampa, i maksimalno opravda postojanje Istraživačke stanice u Belom Blatu, što je i mogućnost za apliciranje sredstava kroz projekte ka različitim fondovima kako bi opremili laboratoriju koja bi omogućila rad i deci srednjoškolskog uzrasta.”

Kamp će trajati četiri dana, mentor je profesor biologije u Medicinskoj školi Zrenjanin i HPTŠ “Uroš Predić”, koordinator kampa je Robert Sabo, sekretar Regionalnog Centra za talente.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh