I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Peticija za vanrednu sednicu Skupštine u vezi daljinskog grejanja

Nezavisni Sindikat javnih službi Srbije organizovaće sledeće nedelje u Zrenjaninu javno potpisivanje peticije za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada na kojoj bi se raspravljalo o ceni i kvalitetu grejanja u gradu.

hrnjaz
Kako su saopštili predstavnici ovog sindikata, na ovj potez su se odlučili jer je u ranijim pokušajima da se pokrene rešavanje problema daljinskog grejanja, reakcija gradske vlasti izostala.

– Peticija će se potpisivati 26., 27. i 28. avgusta, a štandovi će u periodu od 16 do 21 čas biti postavljeni na Trgu dr Zorana Đinđića, i u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića ispred brojeva 17 i 18, najavio je potpredsednik Sindikata javnih službi Srbije Ranko Hrnjaz.

Najavljeno je da će, zbog ranijih neuspelih pokušaja, peticija ovaj put biti pred svakim odbornikom i ukoliko bude skupljena jedna trećina njihovih potpisa, vanredna sednica Skupštine biće organizovana. Hrnjaz je obećao i da će građani dobiti izveštaj o reakciji svakog odbornika, imenom i prezimenom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

– Na ranije upite nismo dobili nikakav odgovor u vezi grejanja, a tužbe i opomene stižu građanima koji nisu u mogućnosti da plate račune. Veliki problem imaju i oni građani koji žele da se isključe sa mreže jer su uslovi nemogući, „Gradska toplana“ im traži saglasnosti svih stanara u zgradi za takvo nešto, odugovlače i kupuju vreme da bi krenula nova grejna sezona. Peticija će biti organizovana u centru ali i u većim naseljima gde ima najviše korisnika daljinskog grejanja. Tamo ćemo liste za potpisivanje deliti predsednicima kućnih saveta, a cilj je da sakupimo što više potpisa jer želimo da nam se neko obrati u vezi grejanja, rekao je Goran Petrov, predsednik novoformiranog udruženja za zaštitu potprošača koji je apelovao na Zrenjanince da se odazovu u što većem broju.

Pored peticije za sazivanje vanredne sednice, potpisivaće se još jedna peticija za izmenu Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

– Peticija se potpisuje jer privatni izvršitelji prave „čuda“, ljude dovode u dužničko ropstvo, od par hiljada dinara duga dolazimo do nekoliko desetina pa i stotina hiljada. Neretko se stavljaju hipoteke na stanove naših sugrađana koji u isto vreme imaju pravosnažne presude za milionsku odštetu zbog neisplaćenih zarada, rekao je Hrnjaz podsetivši da se ova peticija potpisuje paralelno u 10 gradova u Srbiji.

  • Divider

  • Divider
Na vrh