I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Peti „Bazar za Pazar“ u Zrenjaninu

Peti, rođendanski „Bazar za Pazar“ okupiće u subotu 22. decembra veliki broj kreativnih ljudi, koji će svojim sugrađanima ponuditi ono čime se bave kao osnovnim poslom ili samo hobijem – rukotvorinama.

U domaćinskoj atmosferi Pozorišnog kluba Zeleno zvono, njih tridesetak iz Zrenjanina, Beograda, Subotice, Kovačice, novog Sada – izložiće svoje radove izrađene od različitih materijala i namene i ponuditi ih na prodaju. Svaki Bazar za Pazar održan do sad, završen je zaključkom da region u kojem živimo ima izuzetno kreativne stvaraoce koji bi jednog dana mogli da naprave ozbiljan posao.

hberkesel3

 amethyst

I Taxi Zrenjanin

Bazar za Pazar se tradicionalno, održava na svaka 2-3 meseca, i tako se kreativcima daje šansa da pokažu svoje umeće, prodaju radove, a svim Zrenjanincima koji obiđu njihove prodajne izložbe, omoguće da se svojim kućama vrate sa originalnom rukotvorinom. Izlagači su pretežno mladi ljudi pa su i radovi modernijeg stila u odnosu na neke tradicionalne rukotvorine, ali se na svakom Bazaru nađe ponešto i iz bogate kulturne baštine naših krajeva kojom se neretko bave stariji i iskusni rukotvori. Često se može videti i spoj modernog dizajna i neke tradicionalne tehnike, ili pak tradicionalni motivi na savremenim materijalima različitog tipa. Tehnike kojima su izrađeni predmeti raznovrsne su – od dekupaža i ručnog oslikavanja, preko heklanja, štrikanja, šivenja i vezenja, sve do različitih tehnika koje se koriste u ručnoj izradi nakita.

 Creative2

Kreatorke „neformalnog“ brenda Bazar za Pazar, su dve Zrenjaninke – Sonja Antonić, diplomirana profesorka filozofije i Tijana Miškov, diplomirana inženjerka informatke. Bazar za Pazar osnovale su pre godinu dana sa željom da svom gradu pruže nešto novo i neobično, što je kasnije postalo opšti trend u čitavom regionu. Budući da se i same bave ručnim radom koje potpisuju brendovima Moksha’s Things (kristali i drago kamenje) i Accessories by Sonja (polimerna glina) znaju koliko je važno da postoji prilika da se ti radovi negde i javno prezentuju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

–  Veoma smo zadovoljne, jer sada već naši sugradjani prepoznaju Bazar Za Pazar kao brend i kao jedinstveno dešavanje u gradu. Interesovanje za ručni rad uvek postoji, i ono što je nama veoma važno postoji u velikoj meri i kod mladje populacije. Naši sugradjani definitivno znaju da prepoznaju kvalitet i posvećenost, i vole i umeju da ponesu stvari koje nasi izlagači nude.

Bazar za Pazar će početi u subotu u 10, i trajaće do 18 časova.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh