I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Peteročlanoj porodici iz Mužlje potrebna pomoć

Peteročlana porodica Nolin – Albert iz Mužlje koja živi u trošnoj kući na adresi Braće Fogaroši bb broji pet članova – majka Iboja (34), otac Karl (48) , sinovi Saša (17) i Jovan (14) i ćerka Ana Marija (9).

Jedan od najvećih problema ove porodice je taj što trenutno nemaju vodovodne instalacije, a neretko su i bez struje zbog loših instalacija koje stalno otakzuju.

Zbog nepostojanja vodovodnih cevi u njihovoj ulici oni  ne mogu da se priključe na gradski vodovod. Do sada su imali bunar u dvorištu dubine 12 metara i hidropak koji je vodu „pumpao“ u kuću i slavine, kako bi mogli normalno da koriste toalet, kupaju se, peru sudove, kuvaju ručak… Međutim, kako je nivo vode spao pre nekoliko godina bunar je izgubio svoju funkciju. Od tada vodu nose u balonima od komšije sa početka ulice kako bi mogli da je zagreju i okupaju se u lavoru, operu sudove, zaliju WC, skuvaju hranu…

PerSu marketi

Potrebno dodatno produbljivanje  bunara u dvorištu

Ovoj porodici sada je neophodno  iskopati odnosno dodatno prokopati bunar do dubine od 24 metra koliko imaju i druge njihove komšije u ulici koje imaju vodu, kako bi i ova porodica konačno živela u uslovima dostojnim 21.veku i ispunjenim minimalnim ljudskim potrebama.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Humanitarno udruženje SRBSKA PONOS uputilo je preko svoje Facebook stranice apel majstorima za iskopavanje bunara koji bi želeo da ovaj posao odradi po  nižoj ceni ili kao donaciju. Iskopavanje ovakvog bunara košta od 300 do 500 evra, a zbog lošeg finansijskog stanja porodica nije u stanju da sebi priušti ovakav izdatak.

U ovoj porodici je troje dece, najstariji sin Saša ima 17 godine i pohađa srednju ekonomsku školu u Zrenjaninu na smeru za ugostiteljstvo. Srednji sin Jovan ima 14 i učenik je 7.razreda, a najmlađa je Ana Marija koja ima 9 godina. Otac Karl radi kao građevinac i ima mesečne prihode izmedju 35-40.000 dinara što predstavlja i sav mesečni prihod ove petočlane porodice jer majka Iboja zbog različitih smena u školi ne može ostaviti najmlađu ćerkicu samu u kući.

Sa malo sredstava deci možemo da vratimo osmeh i omogućimo lepše detinjstvo

Kuća porodice Nolin-Albert je veoma mala, ima dve sobe (dnevnu u kojoj spavaju roditelji i dečiju gde je svo troje dece i u kojoj nema struje) kuhinju i kupatilo. Pored toga što je stara ona je u veoma lošem stanju…Vrata u kući nemaju već ih pokrivaju ćebadima, a prozori su truli i prokišnjavaju.

Zbog tako teške situacije porodici bi dobro došla i pomoć u vidu stolarije (unutrašnja „harmonika“ vrata  i jedna ulazna vrata obe dimenzija 80cm x 2m kao i 2 dvokrilna prozora dimenzija 120 x 120 cm), dečijih kreveta, fotelja ili dvoseda na razvlačenje i ormana.

Ova akcija ne iziskuje puno sredstava, a porodici bi mnogo značilo. Dovoljno je da se nekoliko humanih ljudi odazove i da svoj doprinos u kojem god iznosu, kako bi zajedničkim snagama vratili ovoj deci osmeh na lice i omogućili da žive daleko bolje. Ne traže oni mnogo, samo osnovne ljudske potrebe… Zajedno mi to možemo!

Hvala vam na dosadašnjem ogromnom poverenju i zbog toga što ste bili deo naše priče za porodicu Dudaš kojoj je kupljena kuća nakon samo 2 ipo meseca prikupljanja sredstava! Ostvarićemo još mnogo zajedničkih ciljeva! Zrenjanin i Zrenjaninci imaće humanitarno udruženje na koje će biti ponosni! Našim rezultatima ćemo to opravdati!

BROJ RAČUNA NA KOJI MOŽETE POMOĆI PORODICI NOLIN-ALBERT

*Komercijalna banka
-dinarski račun – 205-0000000264862-29
-devizni račun – broj – 0070800050764
IBAN – RS35205007080005076423
-primalac – Humanitarno udruženje „Srbska ponos“
-adresa – Drvarska 1, Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh