I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Učenici osnovnih i srednjih škola pokazali talenat u recitovanju

U velikoj sali Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor”, u Mužlji je i ove godine uspešno organizovano tradicionalno takmičenje u recitovanju pod nazivom „Petefi u našim srcima” (Petőfi a szívünkben) za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Srednjeg Banata.

Na takmičenje se prijavilo više od 50 učenika iz Tobe, Nove Crnje, Novog Itebeja, Mihajlova, Lukinog Sela, Zrenjanina i Mužlje. Tročlani žiri, u sastavu glumice Novosadskog pozorišta (Újvidéki Színház) Melinde Šimon, bibliotekarke i profesorice mađarskog jezika Osnovne škole „Servo Mihalj” Jolanke Kovač i Erike Salma, je i ove godine imao težak zadatak da izabere najbolje mlade i talentovane recitatore.

PerSu marketi

U kategoriji učenika prvih i drugih razreda osnovnih škola prvo mesto je osvojila Leda Barna, drugo mesto je pripalo Davidu Lazaru Dekanju i Teodoru Olajošu, dok je treći bio Balaž Tot.

U kategoriji učenika trećih i četvrtih razreda nagrade su osvojili Kata Ronto, Rebeka Kerteši i Roland Kiš. U takmičenju đaka petih i šestih razreda prvo mesto je osvojila Emeše Siveri, druga je bila Monika Lazar, dok je treće mesto pripalo Lenki Rapoš i Akošu Kormanjošu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U kategoriji učenika sedmih i osmih razreda prvo mesto je osvojio Bence Buka, dok je kod srednjoškolaca prvi bio Leonard Marton, a drugi Aron Čileg. Posebne nagrade su osvojili Anastazia Kurunci, Laura Laslo i Akoš Nemet.

Nagrađeni učenici su od domaćina dobili vredne poklone u vidu knjiga, a ostali takmičari podstrek da sledeće godine budu još bolji.

Takmičenje u recitovanju se održava uoči obeležavanja 15.marta, dana sećanja na mađarsku revoluciju iz 1848/49-e godine.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh