I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Pet nagrada zrenjaninskim horovima „Panonnica“ i „Josif Marinković“ na 5. Horskom šampionatu u Tuzli

Na međunarodnom 5. Horskom šampionatu „Lege Artis“ koji je održan 21. novembra „on line“ u Tuzli, učestvovali su zrenjaninski horovi – Mešoviti hor „Pannonica“ i Omladinski mešoviti hor muzičke škole „Josif Marinković“. U konkurenciji 13 horskih ansambala zrenjaninski horovi izborili su se za visok plasman i osvojili čak pet nagrada.

Mešoviti hor „Pannonica“ osvojio je II nagradu i kategoriji mešovitih horova a Omladinski mešoviti hor muzičke škole „Josif Marinković“ osvojio je četiri prestižne nagrade: I mesto u kategoriji mešovitih horova,  specijalnu nagradu za najbolju izvedbu savremenog horskog dela, specijalnu nagrada za Scensku izvedbu horske kompozicije i III mesto u natpevavanju za GrandPrix u ukupnom plasmanu svih horova.

 

Horovi „Panonnica“vesti zrenjnain i „Josif Marinković“

PerSu marketi

“U ovim teškim vremenima, osećamo još veću radost i zadovoljstvo što smo imali priliku da se takmičimo i na ovaj način. Takmičili smo se sa snimcima našeg pevanja koji su snimljeni prošle godine. Pevačima oba hora i meni je ovo velika motivacija da zadržimo pozitivno raspoloženje i zajedništvo čekajući da se ponovo okupimo i nastavimo da radimo ono što zaista volimo, da zajedno pevamo i uživamo u horskoj muzici. Zahvaljujemo se na odličnoj organizaciji umetničkom direktoru šampionata gospodinu Jasminu Hasiću i njegovom timu na ovoj izvanrednoj prilici da se naše pevanje čuje i da u direktnom televizijskom prenosu osetimo dobro poznato uzbuđenje i ogromnu radost prilikom proglašenja rezultata.Ceo horski svet je zaustavljen, kao i mnogi drugi aspekti života, ali nada i dalje postoji i svi čekamo trenutak kada da će naši glasovi  ponovo zazvučati u uzvišenoj lepoti, harmoniji i kreaciji stvaranja muzike” izjavila je dirigent oba hora Zorica Kozlovački.

Video sa Grand Prix nadpevavanja horova i dodele nagrada

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

https://www.youtube.com/watch?v=fkyZkSQVB_E&feature=emb_logo

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh