I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

„Pesnička štafeta“ u Mužlji – pisac Vladimir Andrić posadio drvo u „Aleji pesnika“ (FOTO)

Na radost mnogobrojnih učenika, tradicionalna, 45. po redu manifestacija za decu, „Pesnička štafeta“ u organizaciji Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, i ove godine je stigla u Osnovnu školu „Servo Mihalj“ u Mužlji.

Ovogodišnju „štafetu“ vodi pisac, dramaturg i reditelj, Vladimir Andrić, koji je zajedno sa bibliotekarima i učenicima ove obrazovne ustanove u „Aleji pesnika“ prvo posadili novo drvo, a zatim su (možda) budući pesmopisci gostima odrecitovali i pročitali nekoliko svojih pesničkih dela.

PerSu marketi

Pored nagrada, Vladimir Andrić je decu obradovao i sa nekoliko svojih zanimljivih i zagonetnih priča, a članovi dečijeg hora osnovne škole su goste iznenadili svojim prelepim nastupom.

ZANIMLJIVOSTI O „ALEJI PESNIKA“

Četiri decenije dvorište Osnovne škole „Servo Mihalj“ u Mužlji, koja se nalazi u istoimenoj ulici, krase brojna stabla posađena u sklopu „Aleje pesnika“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Čast da prvi posadi drvo, te 1979. godine, imao je dečiji pisac Dragan Lukić, a zatim su se ređala imena pisaca i pesnika poput Desanke Maksimović, Raše Popova, Ljubivoja Ršumovića, Pere Zupca, Jasminke Petrović, Igora Kolarova, Nikole Drenovca, Branka Stevanovića, Uroša Petrovića i mnogih drugih.

O VLADIMIRU ANDRIĆU

Vladimir Andrić je je rođen 25. oktobra 1944. godine u Obrenovcu. Osnovnu školu završio je u rodnom gradu, a gimnaziju u Valjevu. Diplomirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Živi i radi u Obrenovcu. Radio u redakciji dečijeg programa Televizije Beograd od 1968. godine. Još u gimnaziji počeo je da piše i objavljuje pesme u časopisima „Student“ i „Ustvari“. Od svoje dvadesete godine počinje i da režira.

Autor i urednik je pesama u seriji „Priče iz Nepričave“ (1984). Reditelj je i pisac serije „Daj mi krila jedan krug“ (1985) i emisija serije „Laku noć deco“ (od 1989. do 1996. godine), zatim epizoda serije „Pustolov“. Režirao je televizijske drame „Šešir profesora Koste Vujića“ Milovana Vitezovića (1972), „Ratnički talenat“ Živojina Pavlovića (1975), „Nagrada godine“ Slobodana Šnajdera (1977).

1995. godine bio je domaćin Zmajevih dečijih igara. Objavio je trinaest knjiga i trudi se da svojim radom vaspitava decu i mlade. Svoja dela za decu najčešće je objavljivao u časopisima „Politika“, „Mali Neven“, „Detinjstvo“, „Ulaznica“, „Mons Aureus“…

2006. godine dobio je nagradu za najbolju dečiju knjigu. Radi se o zbirci pesama „Daj mi krila jedan krug“.

Piše: Tivadar Borbelj

Izvor: biografija.org

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh