I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

„Pesnička štafeta“ prvi put u jesenjem periodu

Tradicionalna manifestacija „Pesnička štafeta“, koju organizuje gradska biblioteka „Žarko Zrenjanin“, se zbog aktuelne situacije, po prvi put održava u oktobru umesto u maju mesecu. Iako u izmenjenom režimu, organizatori nisu želeli da prekinu tradiciju koja traje više od 40 godina.

„Pesničko čudo od manifestacije“

Usled pandemije, planirana „Štafeta“ nije mogla da bude realizovana u maju. Odluka organizatora je da manifestacija, koja za svojih 46 godina postojanja nikada nije bila otkazana, treba da se održi. Ove godine će se realizovati u izmenjenim okvirima, bez posete školama. U saradnji sa prosvetnim radnicima, osmišljen je bezbedan i izvodljiv način, kako bi prema rečima pisca Branka Stevanovića još jedno „pesničko čudo od manifestacije“, postalo moguće. Prvobitni plan je bio da bibliotekari i pesnikinja, ovogodišnja voditeljka manifestacije, Elizabeta Georgiev, obiđu ceo Srednjobanatski okrug, kao i opštine Titel i Kikinda. Želeli su da se druže sa 10.000 učenika osnovnih škola, i izaberu najlepše pesmice. Biblioteka je objavila i knjigu gostujuće pesnikinje, Elizabete Georgiev „Putokaz za snovotragače“.

PerSu marketi

U užem krugu oko 100 pesama

Na imejl biblioteke je stiglo preko 400 pesama iz 44 škole. U uži krug takmičenja je ušlo oko 100 pesama. U periodu od 5. do  9. oktobra, književnica  Elizabeta  Georgiev, družiće se na platou ispred biblioteke sa osnovcima koji su ušli u uži krug takmičenja. Poštovaće se dogovoren raspored, kao i sve propisane preventivne mere. I ove godine, kompanija „Telekom“ je podržala „Pesničku štafetu“, i obezbedila 12 tablet računara sa pratećom opremom za najuspešnije učesnike. Izdavačke kuće „ProPolis  Books“, „Kreativni centar“ i „Pčelica“ će pokloniti knjige iz svog izdavačkog programa. Proglašenje pobednika u kategoriji nižih i viših razreda osnovnih škola, biće održano u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u petak, 9. oktobra u 11 časova.

“Pesnička štafeta” je 2019. godine uvrštena je među manifestacije od značaja za Grad Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pokrovitelji manifestacije su grad Zrenjanin, Ministarstvo kulture i informisanja, i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh