I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Perleški izviđači uspešno sproveli edukativni kamp u Čurugu

U periodu od 5. do 11. jula, Odred Izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza organizovao je izviđački edukativni kamp pod nazivom „Čurug na vodi 2019“ za decu uzrasta od sedam do 15 godina.

Kamp se realizovao u saradnji sa Odredom izviđača „Subotica“ iz Subotice, Odredom Izviđača „Crne Rode“ iz Pančeva i domaćinom „Stara Tisa“ iz Čuruga.

-Ovogodišnji događaj  je trajao sedam dana, nešto duže nego ranijih godina. U sastavu našeg Odreda, pored izviđača iz Perleza, bili su i izviđači iz Farkaždina, Idvora i Crepaje, koji su bili uzrasta od prvog do sedmog razreda. Učesnici kampa, njih 90, bili su smešteni pod šatorima. Mnogima je to bio prvi i pravi doživljaj u prirodi – rekao je za naš portal starešina Odreda, Dragan Musić.

I Taxi Zrenjanin

Od 8. do 10. jula u poslepodnevnim časovima počela je Čuruška Olimpijada, u okviru koje su se poletarci, pčelice, mlađi izviđači i planinke, takmičili u disciplina koje je su bile predviđene za njihov uzrast.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Jedan deo igre se odvijao u centru naselja, jer je to bilo idealno mesto za promociju izviđačke organizacije. Ostatak igre i takmičenja se odvijao u kampu.

Pored takmičarskog dela, učesnici su imali prilike i da polažu veštarstva za Kuvara, Robinzona, Delfina i Kurira. Učesnici, koji su položili veštarstva, dobili su amblem veštarstva.

Zadnje veče je priređen i kulturno zabavni program, koji se izvodio uz logorsku vatru, da bi nakon toga druženje bilo nastavljeno do kasnih večernjih sati.

-U kategoriji poletaraca ekipa „Perleški piraiu“ je zauzela prvo mesto, a u kategoriji mlađih izviđača prvo mesto je pripalo ekipi „Uragan“. U ukupnom plasmanu takmičari Odreda izviđača „Čiča Janko“ zasluženo su zauzeli prvo mesto i time osvojili još jedan prelazni pehar – istakao je starešina Odreda.

Tokom trajanja kampa, učesnici su imali priliku da obiđu muzej posvećen žrtvama Drugog svetskog rata koji su poreklom iz Čuruga, a obišli su i pravoslavnu crkvu koja je treća po veličini u Srbiji, i upoznali se sa istorijom izgradnje ovog hrama.

-Moramo spomenuti da kamp ne bi bio sproveden u potpunosti da nije bilo ljudi dobre volje koji su nam pomogli oko terena za kamp i spremanje obroka. To je porodica Dragoljević i Milan Todorov, kao i Marinko i Ljupče Petković koji su organizovali posetu muzeju i pravoslavnom hramu – istakao je na kraju Musić.

Odred izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza predstavljali su sledeći članovi: Sara  Antonijević, Magdalena  Mauka, Jovana  Rakita, Anastasija  Stanojković, Tamara  Kiza, Dragana  Vukov, Mina  Mečavin, Aleksandra  Zakić, Ivana  Vukov, Aleksandra  Živkov, Marina  Velemirov, Jelena  Milin, Dejan  Milić, Nikola  Savić, Spasić  Miroslav, Mladen  Lišin, Dalibor  Stojšić, Predrag Kiza, Aca  Antonijević, Nemanja  Jekić, David  Stojšić, Lazar  Marjanović, Luka  Marjanović, Mihajlo  Mihajlov, Luka Velemirov i starešina, Dragan Musić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh