I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Performans „Svirni dva puta ako je i tebi dosta česmovače“

Aktivisti ZRAK-a su danas izveli još  jedn performans na kružnom toku kod „Avale“ uz banerima na kojima je pisalo “Svirni dva puta ako ti je dosta česmovače”.

– Odgovorili su nam vozači automobila, motocikala, kamiona, bicikala. Svi naši sugrađani koji su bili na kružnom toku su nam rekli da im je dosta česmovače. Gradonačelnik već drugi petak za redom izražava svoje razumevanje prema građanima Zrenjanina koji u 21. veku traže pijaću vodu. Kazao je i da treba da budemo strpljivi kao što su oni pre nas bili strpljivi 17 godina pošto se problem rešava još od davne 1979. godine. Koncentracija arsena i drugih materija opasnih po zdravlje u Zrenjaninu ne datira od 1979. Sve te materije su tu od Panonskog mora. Izgleda da je strategija gradonačelnikovog tima da još toliko godina žedni čekamo u mraku i nemo pratimo kako se naš novac bahato i bezobrazno arči. Ponovo smo od gradonačelnika čuli izjavu “ja i moj tim radimo na tome” pa sledeću “da je čuo iz medija da ima zainteresovanih investitora.” Oni koji treba da 24/7 rade na rešavanju pitanja vodosnabdevanja se iz medija informišu o zainteresovanim kupcima jedine investicije koja utiče prvo na zdravlje, a posle i na sve ostale sfere života u našem gradu. Ako je i od njega, mnogo je, rekli su iz „Zrenjaninske akcije“.

PerSu marketi

Dodaju da pošto im je upućen poziv da dođu u Gradsku kuću, jer kako je rečeno vožnje nisu način da se reši pitanje pijaće vode, sledeće subote 18.09.2021. godine u 12 časova organizuju protestnu šetnju do Gradske kuće.

– Ovim putem pozivamo i gradonačelnika da izađe ispred svojih građana i obrati se. Kao i obično okupićemo se kod Hale sportova. 17 godina nam obećavaju, a mi 17 godina plaćamo i račune i flaširanu vodu. Ova, osamnaesta godina, biće poslednja godina naših muka, to vam Zrenjaninci poručuju i obećavaju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh