I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Performansom „Umetnost proleću“ najavljena nova sezona kulturnih dešavanja u gradu (FOTO, VIDEO)

Kreativnim performansima na nekoliko lokacija u gradu, otvorena je prolećna sezona kulturnih dešavanja u Zrenjaninu.

Zamisao organizatora „Elestra dizajn“, koja se bavi dizajnom, razvojem umetničkih i kreativnih potencijala, bila je da se u formi performansa pod nazivom „Umetnost proleću“ oživi ovaj vid umetničkog izražavanja.

I Taxi Zrenjanin

Pored toga, ovo je bila odlična prilika da se predstave kulturne i kreativne mogućnosti naše sredine i usmeri pažnja na kulturne događaje koje Zrenjanince i posetioce očekuju tokom proleća.

Model Saška Veselinov obučena u beloj haljini, prikazala je simboliku proleća, novu etapu i ciklus oživljavanja nakon zime. Ona je prošetala pored jezera u centru grada, Muzičke škole „Josif Marinković“, Savremene galerije, Narodnog muzeja i Gradske kuće, a tamo su, na balkonu, nastupali Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanin i učenici zrenjaninske muzičke škole.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Podršku održavanju performansa „Umetnost proleću“  pružili su lokalna samouprava, Kulturni centar Zrenjanina, Muzička škola „Josif Marinković“ i Savremena galerija Zrenjanin.

U našem VIDEO prilogu pogledajte više zanimljivih detalja:

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh