I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Penzionerima sa najnižim primanjima pomoć u vidu prehrambenih paketa

Mesna organizacija penzionera Bagljaš organizovala je danas akciju podele paketa članovima te organizacije sa najnižim penzijama. Reč je o prehrambenim paketima vrednosti 1000 dinara.

Na teritoriji Mesne zajednice Bagljaš ima oko 4000 penzionera, od kojih je 200 učlanjeno u pomenutu organizaciju. Šestoro najaktivnijih članova na čelu sa Miletom Radinovićem, trude se da isključivo volonterskim radom obezbede sredstva za pripremu paketa pomoći. Današnja akcija je prva u ovoj godini, ali šesta po redu od početka pokretanja.

– Pripremili smo 30 paketa za one članove koji imaju primanja ispod 20.000 dinara. U ovim prehrambenim paketima pripremili smo po 5 kilograma brašna, 2 litra ulja, 2 kilograma pirinča, 2 kilograma šećera i 2 pakovanja testenina. Mi smo jedina organizacija koja pomaže penzionerima sa malim primanjima. Sponzore imamo povremeno, a ostalo sami obezbeđujemo. Sa drugim organizacijama u gradu organizujemo zabavna druženja, na kojima je simbolična cena ulaznica i tombola, tako da ono što preostane usmeravamo u kupovinu paketa, kaže nam Mile Radinović.

PerSu marketi

Članovi Mesne organizacije penzionera Bagljaš

Tokom podele paketa zatekli smo nekoliko penzionera.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Povremeno dobijam pakete, ove godine prvi put. Znači mi ova pomoć, ja imam socijalnu penziju, jedva i dažbine plaćam. Najpotrebnije su hrana i hemija. Ovim putem želim da se zahvalim organizaciji, jedino oni misle na nas, kaže Mića Kovačević.

-Supruga i ja smo sami, ja sam nezaposlen a ona je invalid treće kategorije, zajedno imamo jedva 10 000 dinara. Ovo je prvi put da ćemo dobiti paket, i veoma sam zadovoljan. Bilo sta da dobijem, od hrane i sredstava lične higijene, pomoći će u svakom slučaju, zahvalan je Stevan Šugić.

Na jesen se planira još jedna akcija kada će biti podeljeno između 60 i 70 paketa.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh