I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Penzionerima sa najnižim primanjima pomoć u vidu prehrambenih paketa

Mesna organizacija penzionera Bagljaš organizovala je danas akciju podele paketa članovima te organizacije sa najnižim penzijama. Reč je o prehrambenim paketima vrednosti 1000 dinara.

Na teritoriji Mesne zajednice Bagljaš ima oko 4000 penzionera, od kojih je 200 učlanjeno u pomenutu organizaciju. Šestoro najaktivnijih članova na čelu sa Miletom Radinovićem, trude se da isključivo volonterskim radom obezbede sredstva za pripremu paketa pomoći. Današnja akcija je prva u ovoj godini, ali šesta po redu od početka pokretanja.

– Pripremili smo 30 paketa za one članove koji imaju primanja ispod 20.000 dinara. U ovim prehrambenim paketima pripremili smo po 5 kilograma brašna, 2 litra ulja, 2 kilograma pirinča, 2 kilograma šećera i 2 pakovanja testenina. Mi smo jedina organizacija koja pomaže penzionerima sa malim primanjima. Sponzore imamo povremeno, a ostalo sami obezbeđujemo. Sa drugim organizacijama u gradu organizujemo zabavna druženja, na kojima je simbolična cena ulaznica i tombola, tako da ono što preostane usmeravamo u kupovinu paketa, kaže nam Mile Radinović.

I Taxi Zrenjanin

Članovi Mesne organizacije penzionera Bagljaš

Tokom podele paketa zatekli smo nekoliko penzionera.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Povremeno dobijam pakete, ove godine prvi put. Znači mi ova pomoć, ja imam socijalnu penziju, jedva i dažbine plaćam. Najpotrebnije su hrana i hemija. Ovim putem želim da se zahvalim organizaciji, jedino oni misle na nas, kaže Mića Kovačević.

-Supruga i ja smo sami, ja sam nezaposlen a ona je invalid treće kategorije, zajedno imamo jedva 10 000 dinara. Ovo je prvi put da ćemo dobiti paket, i veoma sam zadovoljan. Bilo sta da dobijem, od hrane i sredstava lične higijene, pomoći će u svakom slučaju, zahvalan je Stevan Šugić.

Na jesen se planira još jedna akcija kada će biti podeljeno između 60 i 70 paketa.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh