I love Zrenjanin portal

 • Nexe
 • 3D gradjevinska kuca
 • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Penzioneri iz Zrenjanina, Kikinde i Novog Miloševa odmerili snage u sportu

Penzioneri iz nekoliko različitih udruženja iz Zrenjanina, Novog Miloševa i Kikinde takmičili su se u bacanju pikada, viseće kugle i metalnih pločica. Cilj ovakvih sporstkih igara jeste da se takmičari upoznaju i druže. Ali, i da se osvoji po neka nagrada.

Odlazak u penziju, bi po pravilu trebalo da znači i višak slobodnog vremena. Kako bi to vreme što kvalitetnije iskoristili penzioneri često organizuju različita takmičenja. Organizacija Crvenog krsta Žarko Zrenjanin danas je bila domaćin ekipama iz Kikinde, Novog Miloševa i Zrenjanina.

I Taxi Zrenjanin

„Ovo je drugo sportsko druženje po redu. Došli su nam gosti iz Kikinde, Novog Miloševa, Mužlje, penzioneri iz nekoliko udruženja iz Zrenjanina i ekipe iz Crvenog krsta. U današanjim igrama učestvovalo je 10 ekipa. Takmičili smo se u pikadu, visećoj kugli i bacanju metalnih pločica. Dan je bio jako lep za druženje, najbolji su pobedili. Ovo druženje služi  da ulepšamo naše treće doba. Odluku da i mi organizujemo sportsko takmičenje za penzionere smo doneli zato što smo i mi išli na slične događaje u okolini, pa je onda red da i mi nekada budemo domaćini. Još smo novi u ovome, ima sitnijih propusta, ali trudimo se da to sve u hodu ispravimo“, kaže Katica Ketenbah, sekretar Osnovne organizacije Crvenog krsta Žarko Zrenjanin.

Penzioneri iz Kikinde i Novog Miloševa rado viđeni gosti u Zrenjaninu

Gosti iz Kikinde i Miloševa kažu da su prezadovoljni dočekom i načinom na koji je nadmetanje bilo organizovano.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Iz Novog Miloševa je došlo nas desetoro. Osam članova se takmiči, a dvoje su vozači. Ovo nam znači jako puno. Mi se tu viđamo, družimo. Srećni smo kada vidimo da smo svi na broju. Jer, ipak, imamo mi godina, pa ne daj Bože što se kaže. Ovde se opuštamo i možemo da pobegnemo od svakodnevnih briga. Smejemo se i šalimo. Ima malo i žara borbe. Želje da se takmičimo i da pobedimo. Kao kada smo bili mladi. Ali, najvažnije je da se družimo“, objašnjava Dušan Belić iz Udruženja penzionera iz Novog Miloševa.

„Za naše godine ovo je jako veliki uspeh što se ovako družimo. Mi svakodnevno imamo aktivnosti u Gerontološkom klubu. Od radionica, sportskog dana, folklora… Nama to fino dođe da se krećemo, da slobodno vreme utrošimo na pravi način. Nije teško baviti se sprotom u trećem dobu. Malo kad kreneš kažeš „jao, pa gde ću ja od 70, 80 ili više godina to da radim“, ali onda shvatiš da ti je to zadovoljstvo. I mi stalno iščekujemo te dane kada ćemo se družiti. Putujemo u različita mesta. Gde god nas zovu, idemo. Stalno smo u pokretu. Nema nama mirovanja dokle god nas noge nose i jezik radi“, kaže Eržebet Milošev iz Gerontološkog kluba Kikinde.

„Iz Gerontološkog kluba je došlo dve ekipe. Volimo da učestvujemo u takmičenju, ali volimo i nešto da dobijemo. Ko kaže da ne voli, ne govori istinu. Pa, bar medalju da dobijemo. Ne moramo uvek pehar. Mi smo sada kao deca“, dodaje naša sagovornica.

„Kada smo aktivni, penzionerski dani brže prolaze“

Penzioneri iz Mužlje su, takođe, došli sa dve ekipe. Mada je interesenata bilo više.

„Ja sam osnivač penzionerskih takmičenja. U Mužlji radimo već 12 godina. Sada već skoro pola Vojvodine igra ove igre. Ja sam koordinator za sport u gradskom udruženju koje ima 32 organizacije. Ovo je relaksacija za penzionere. Da se odmorimo i opustimo malo. Ovde nema puno naprezanja. Svaki penzioner ovo radi s voljom. Iz Mužlje je došlo dve ekipe. Jednu čine starosni penzioneri, a drugu članovi Crvenog krsta iz Mužlje. Inače, na treninzima kod nas uvek dolazi 13-14 članova. Ali, na takmičenja ne možemo da idemo sa tri ekipe. To možemo kada smo domaćini. Meni je jako drago što ljudi sve više prihvataju ove igre“, kaže Karolj Salma iz Mužlje.

„Ja sam šest puta bio na olimpijadi starosnih penzionera. Ove godine idemo 29. septembra u Vrnjačku Banju. Jednom je Zrenjanin bio prvak države. Prošle godine smo bili sedmi od 211 ekipa. To je puno ekipa, puno takmičara. Tamo se takmičimo u pet disciplina. To su brzo hodanje, streljaštvo, košarka, fudbal – penali i pikado“, dodaje naš sagovornik.

Na ovakvim druženjima mesta ima za sve penzonere – starosne, vojne, invalidske… Svi su ravnopravni i jednako imaju pravo da se takmiče za neku od nagrada.

„Želim da sam aktivna i nekako mi bolje prolazi vreme kada imamo ovako kvalitetna druženja. Zbog toga sam se i učlanila u udruženje penzionera. Bavimo se različitim sportovima. Brzo nam prolazi vreme. Srećni smo. Na ovakvim događajima mi, penzioneri, se ispričamo. Ne postižemo mi neke izuzetne rezultate, ali smo srećni. Zaboravljamo svakodnevne brige. Upoznajemo se sa drugim penzionerima, ne samo iz Zrenjanina, nego i iz drugih opština“, objašnjava Grozdana Kostić iz Udruženja penzionera Žarko Zrenjanin.

Nagrađene ekipe:

Pikado

 1. Udruženje „Sunčana jesen“ iz Kikinde
 2. Penzioneri Mužlja
 3. Novo Miloševo

Viseća kugla

 1. Crveni krst Mužlja
 2. Penzioneri Mužlja
 3. Udruženje „Sunčana jesen“ iz Kikinde

Pločice

 1. Gerontorloški klub Kikinda
 2. CK Žarko Zrenjanin
 3. CK Mužlja

Pobedničke ekipe u svim kategorijama:

 1. Novo Miloševo
 2. Mužlja
 3. Kikinda

Pojedinačno najbolji penzioneri:

Pikado – Milan Radonjić iz Novog Miloševa

Viseća kugla – Agnješ Šeimeši iz Mužlje

Pločice – Dragica Savin iz CK Žarko Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
 • Divider

 • Divider
Na vrh