I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Budući objekat za korisnike Narodne kuhinje niko i ne pominje

Prva faza rekonstrukcije objekta u Ulici Miroslava Tirša, namenjenog korisnicima programa Narodna kuhinja, završena je još početkom 2016. godine. Nakon uređenja fasade, zamene stolarije, oluka i krova, očekivalo se da će ubrzo biti uređena i unutrašnjost objekta, ali se ti do danas nije desilo.

U ovom objektu je trenutno privremeno skladišten građevinski materijal koji nema veze sa nastavkom rekonstrukcije.

nova narodna kuhinja

U međuvremenu, korisnici Narodne kuhinje obroke i dalje primaju u skučenom objektu Crvenog krsta koji se nalazi u Plankovoj bašti. Ideja o pronalaženju novog prostora za korisnike Narodne kuhinje, intenzivirana je 2015. godine kada je adaptirana Velika sala Crvenog krsta. Od tog momenta, Crveni krst praktično ostaje bez magacinskog prostora.

I Taxi Zrenjanin

– Rešenje za ovaj problem videli smo u adataciji poslovnog prostora u Tiršovoj ulici. U dogovoru sa gradom, namera je bila da se taj prostor adaptira u uslužni centar koji bi se sastojao od distributivnog punkta „Narodne kuhinje“ na kom bi čak postojala mogućnost konzumiranja toplog obroka, i od drugog dela, odnosno magacinskog prostora. Time bi se sve aktivnosti socijalnih davanja i direktnog ublažavanja siromaštva odvijale na jednom mestu. Na taj način bio bi obezbeđen praktičan, bezbedan i dostupan prostor koji bi olakšao osnovnu misiju Crvenog krsta – pomoć ugroženim licima, ali i koji bi doprineo većem dostojanstvu primalaca pomoći i opšte zadovoljstvo korisnika ovog vida socijalnih usluga u našoj lokalnoj zajednici, kažu u Crvenom krstu Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

nova narodna kuhinja

Zastoj u rekonstrukciji budućeg punkta Narodne kuhinje i magacinskog prostora ipak neće poremetiti dinamiku aktivnosti Crvenog krsta, organizacije koja svakodnevno vrši distribuciju 250 toplih obroka socijalno najugroženijim sugrađanima.

– U periodu koji nam predstoji, planiramo distribuciju 230 porodičnih paketa hrane i proizvoda za higijenu socijalno ugroženim licima grada Zrenjanina. Reč je o paketima Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike. Ovo je samo jedna od akcija distribucije humanitarne pomoći u Crvenom krstu koje se, usled nedostatka adekvatnog magacinskih prostora, vrše u krajnje neadekvatnim uslovima, odnosno u pomoćnim prostorijama (garažama) koje ne zadovoljavaju minimum standarda za skladištenje, posebno prehrambenih proizvoda. Crveni krst Zrenjanin je izvršio dezinfekciju, dezinsenkciju i deratizaciju prostora. Dodatne probleme stvara prijem humanitarne pomoći koji se najčešće vrši šleperima koji nemaju mogućnost pristupa prostorijama te se istovar vrši ručno sa vozila koje ostaje na saobraćajnici u Ulici Zmaj Jovina, i stvara problem u odvijanju redovnog saobraćaja, dodaju u Crvenom krstu.

Korisnici Narodne kuhinje i u zimskim uslovima i leti na visokim temperaturama čekaju u redovima na otvorenom

Odgovor o tome kada bi rekonstrukcija mogla da bude nastavljena, nismo uspeli da dobijemo  od nadležnih u Gradskoj upravi.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh